De ce munca la distanta reprezinta viitorul in IT?

Cresterea popularitatii muncii la distanta si a companiilor care cauta angajati care sa lucreze de la domiciliu nu reprezinta o surpriza, pentru ca noile tehnologii fac ca telecomunicatiile si colaborarea virtuala sa fie mai usoare si mai eficiente decat oricand. Acest lucru este valabil mai ales pentru cei care lucreaza in IT sau pentru profesionistii independenti pentru ca sistemele informatice sunt pe locul al doile ain industriile care se ocupa cu munca la distanta.

Potrivit unui raport Gallup, in anul 2016, 57% dintre angajatii care lucreau in IT isi desfasurau activitatea de la distanta. Alaturi de asteptarile in schimbare privind locul de munca, exista o varietate de motive care a fus la cresterea muncii la distanta in IT. Din moment ce profesionistii din domeniul tehnic solicita din ce in ce mai multa flexibilitate in ceea ce priveste locatia si programul de munca, firmele au fost oarecum fortate sa isi reconsidere politicile traditionala. Sa exploram putin evolutia muncii la distanta, beneficiile pentru angajat si angajator si secretul din spatele succesului acestui trend.

Evolutia Muncii la distanta

Ideea telecomunicatiilor si a angajatilor la distanta exista de ceva timp, dar in ultima perioada trendul a devenit mai vizibil si a fost luat in considerare in mai multe industrii. Firmele inovatoare au implementat propriile politici de lucru la distanta pentru a valorifica know-how-ul profesionistilor din IT.

Pentru ca tehnologia a permit mediilor sa lucru sa devina mai flexibile si mai personalizabile, specialistii de top cer mai multa libertate. Companiile IT si-au reconsiderat pozitia si au oferit mai multe oportunitati pentru angajatii noi. Companiile sunt acum incantate sa lucreze cu profesionisti talentati din toate colturile lumii, eliminand lipsa de personal, necesitatea unei navete istovitoare si chiar crearea unor conditii fizice propice pentru a gazdui mai multi angajati.

Interesant este ca munca la domiciliu nu este convenabila doar pentru angajati si angajatori. Studiile arata ca este de asemenea mai eficienta. Cei care lucreaza de acasa reusesc sa-si atinga mai usor obiectivele si sunt mai productivi.

Avantajele companiilor de a angaja personal la distanta

Desi exista o multime de motive pentru a angaja personal la distanta, iata o privire mai exacta asupra beneficiilor de top:

- Accesati talent altfel de neatins.

- Cresteti creativitatea si productivitatea angajatilor la distanta

- Imbunatatiti retentia angajatilor

- Taiati costurile si cheltuielile

- Cresteti diversitatea in IT.

Indiferent daca doriti sa angajati pe cineva la distanta sau la birou  

Daca sunteti proprietarul unei case, atunci casa dumneavoastra reprezinta probabil cel mai important activit financiar. In plus, poate ca implica o doza uriaza de sentimentalism. Probabil ca in acea casa aveti nenumarate amintiri si ati petrecut mult timp, bani si efort ca sa o transformati intr-un loc special.

Vanzarea casei este o afacere importanta. De aceea este bine sa fiti vigilent. Retineti ca daca vanzarea casei este un lucru bun pentru dumneavoastra si familia dumneavoatra, atunci acest lucru merita.

Sunteti pregatit sa vindeti casa?

Vanzarea unei case este o decizie importanta si este bine sa va ganditi dinainte la toate aspectele.

Fie ca mai sunt cateva zile sau cateva luni pana cand veti pune anuntul cu vanzarea casei, este important sa stiti la ce sa va asteptati. Vanzarea casei si mutatul in sine reprezinta o tranzitie uriasa, dar nu trebuie sa fie insa o experienta stresanta.

Gasiti agenti experti care sa va ajute sa vindeti casa

- Puteti cauta un agent imobilier. Acesta se poate ocupa in continuare de vanzarea casei dumneavoastra. Daca doriti sa vindeti casa direct aveti posibiliatea de a posta anunturi pe internet, pe diferite site-uri de specialitate - cum este de exemplu si vox24.ro. Altfel, urmatoarea varianta este sa incredintati aceasta sarcina unui agent imobiliar cu experienta.

Pot sa vand singur casa?

Toata lumea vrea sa economiseasca bani si vanzarea pe cont propriu poate parea o modalitate excelenta de a face acest lucru. Dar acest lucru s-ar putea sa nu functioneze intotdeauna. Este important sa ajungeti in fata cumparatorilor - in fata a cat mai multi potentiali clienti. Aici intervine experienta unui agent imobiliar.

- Pretul pentru care se vinde casa

Retineti urmatorul lucru: casa dumneavoastra valoreaza doar atat cat sunt dispusi cumparatorii sa plateasca. Prin urmare, trebuie sa va ganditi la valoarea casei. Daca ati locuit suficient de mult in acea casa de care va leaga amintiri importante, acestea ar putea sa va impiedice sa stabiliti un pret corect de vanzare. Deci incercati sa ganditi cat mai detasat. Un agent imobiliar va poate ajuta in acest sens pentru ca el cunoaste deja piata de vanzari case si apartamente, inclusiv in zona dumneavoastra.

- Inspectati casa inainte sa o puneti la vanzare. Aceasta inspectie poate include sisteme electrice, sanitare, de incalzire, ferestrele, tavanele, peretii, usile, podelele, mansarda, izolatia vizibila si acoperisul, fundatia, elementele structurale si subsolul.

Intentionati sa va vindeti casa sau vrei sa cumparati un apartament nou in alta zona? Intrati pe vox24.ro pentru anunturi imobiliare gratuite.