De ce exista cearta in cuplu?

  • Marţi, 17 Decembrie 2019
  • Familie
De ce exista cearta in cuplu? De ce exista cearta in cuplu?

 In primul rand e cinstit sa spunem ca nu exista cuplu care sa nu se fi certat vreodata. Mai in gluma, mai in serios, e normal sa existe si astfel de momente intr-o relatie. Desigur, de dorit ar fi ca ele sa fie cat mai rare, dar cum nu intotdeauna putem sa controlam situatia ajungem si la cearta. sexdiscret.info iti prezinta, asadar, care sunt cele mai frecvente motive pentru care ne certam cu partenerul! 

1. Gelozia. Atunci cand gelozia depaseste anumite bariere si devine obsedanta, e normal ca unul dintre parteneri sa cedeze. Adica, la inceput e tolerabila si chiar dorita, avand in vedere ca tradeaza o oarecare afectiune, insa pe parcurs devine toxica si chiar poate face foarte mult rau unei relatii. De fapt, sunt destul relatii care s-au incheiat dupa scene repetate de gelozie nejustificata.

2. Jignire. Oricat de neintentionata ar fi, o jignire ramane o jignire. Nu poti arunca cu vorbe neplacute si sa te astepti ca totul sa fie roz intre voi. E clar ca pornind de la un astfel de moment, nu prea gandit, se poate ajunge la o cearta in toata regula. Una care poate sa cauzeze chiar si o ruptura intre parteneri.

3. Ingradirea. Este normal ca orice decizie sa fie luata astfel incat sa nu-l lezeze pe celalalt, dar cand se lasa cu interdictii nu mai este ok si e normal sa se creeze frustrari. Nu e normal sa-i interzici ceva partenerului tau doar din simplu motiv ca nu-ti convine tie. E ok sa-l pui in tema cu ce nu esti de acord, si sa vedeti daca puteti schimba ceva. Dar mai mult de atat, NU!

4. Frecventa cu care faceti sex. Este normal ca unul dintre parteneri sa-si doreasca sa faca mai mult sex decat celalalt, si e normal ca acela sa fie barbatul. Nu mai este ok daca se ajunge la pressing din partea lui, si nu e normal daca isi schimba atitudinea vizavi de relatia voastra doar pentru ca o partida de sex este refuzata.

5. Bugetul casei. Daca stati impreuna deja, stiti ce inseamna sa aveti banii la comun. Ei bine, din pacate, multi ajung la cearta din acest motiv. Cineva aduce intotdeauna mai multi, iar asta inseamna un repros facut partenerului. O relatie deloc sanatoasa, daca se ajunge in acest punct.

6. Prietenii. Nu de putine ori am auzit ca unii s-au despartit din cauza prietenilor unuia dintre parteneri. Ori se intampla ca prietenii sa uite ca prietenul lor are o relatie si-l ”corup” la tot felul de experiente, ori se baga cu bocancii in viata lui dandu-i tot felul de sfaturi. Desigur, aici vina ii apartine celui care pleaca urechea la ei sau care actioneaza asa cum ii dicteaza altcineva.