De ce este important să fii conectat la ceea ce se întâmplă în jurul tău

De ce este important să fii conectat la ceea ce se întâmplă în jurul tău De ce este important să fii conectat la ceea ce se întâmplă în jurul tău

Deseori abordăm o atitudine nu tocmai sănătoasă, care ne îndepărtează de ceea ce se întâmplă în jur. Deși știrile, ori televiziunea în general au scăzut foarte mult în audiență și implicit credibilitate, este important să știm ce se întâmplă și ce schimbări apar la nivel național și internațional.

Faptul că nu ne dorim să ne ocupăm timpul cu știri inutile sau de cancan, nu este deloc greșit. Dar asta nu înseamnă că nu trebuie să ne mai informăm deloc. Putem face anumite alegeri care să ne ajute să găsim acele resurse în care să putem avea încredere și de unde să putem tria informațiile primite.

Cum să te informezi corect

Pentru o informare corectă este nevoie de evidențierea unor pași. În primul rând, trebuie să vă creați o listă cu resurse credibile. Astfel de resurse pot fi ziare, reviste, site-uri și bloguri nișate, dar și conturile de socializare ale unor persoane influente în ale căror cuvinte aveți încredere.

Dacă de exemplu sunteți din București, puteți citi informații utile despre localuri, evenimente, sau chiar și detalii istorice de pe un site precum Bucharest Journal.

Un alt pas important este acela de a filtra informația. Nu tot ceea ce este pe internet este întotdeauna adevărat 100%. De asemenea, anumite informații pot fi eronate fără rea intenție, iar datoria noastră, de cititori, este aceea de a alege cu atenție ceea ce alegem să credem și ce nu.

O foarte bună metodă este aceea de verificare a informațiilor găsite. Dacă sursa pe care o găsești  nu  îți inspiră încredere, ori informațiile citite nu ți se par corecte, poți în orice moment să le verifici cu un simplu search pe Google.

Faptul că avem norocul de trăi o perioadă în care informația este la doar un click distanță pare uneori ireal, nu-i așa? De fiecare dată când nu ești sigur de ceea ce citești, poți căuta acea informație pe Google pentru a vă asigura asupra variantei corecte.

Cere și oferă recomandări

Recomandările pot fi o soluție foarte utilă când ești în căutarea unor surse credibile de informare. Atunci când găsești un site, un podcast, sau un canal de Youtube în care simți că poți avea încredere, nu te sfii să îl recomanzi mai departe prietenilor, ori cunoscuților cărora crezi că li se-ar potrivi informațiile. De asemenea, solicitând informații de la astfel de persoane la rândul tău te poate salva de toată tevatura de mai sus.

Poți, de asemenea, să te bazezi și pe prezența din online a acestor surse. Dacă site-ul arată și se mișcă bine, are o pagină de Facebook și o comunitate de oameni strânsă în jurul acestuia, cel mai probabil este un site care a reușit să convingă prin informații de calitate, oferite într-o formă agreabilă.

Nu în ultimul rând, nu uita că fiind ancorat la realitate te ajută să fii mai conștient și vei ajunge să apreciezi mai mult ceea ce ai. Nu tot ceea ce se întâmplă în lume este pozitiv, însă prin informare ne putem bucura împreună de momentele bune și putem trece mai ușor peste cele rele.