De ce este important sa donezi organele dupa moarte

  • Miercuri, 16 Noiembrie 2022
  • Diverse

A alege să-ți donezi organele după ce vei trece mai departe este un cadou care nu poate fi comparat. Motivul este că este foarte dificil să obții organe de la donatorii decedați. Un fapt trist este că mai multe persoane aflate pe lista de așteptare pentru organe – pentru a primi un rinichi sau un ficat – vor muri înainte de a primi unul.

După ce vei trece mai departe, ai putea salva numeroase vieți dacă ești de acord să-ți donezi organele. Într-o situație în care vi se confirmă moartea legală, familia dvs. va fi abordată de un personal al OPO (Organizația pentru achiziții de organe).

Ei trebuie să ceară autorizația familiei dumneavoastră pentru a vă recolta organele, chiar dacă ați fost de acord să fiți donator când erați în viață. Ei nu pot face asta fără să obțină consimțământul familiei tale.

Iată de ce este important să-ți donezi organele

Cei de pe lista de așteptare pentru organe suferă de obicei de boli care le afectează calitatea vieții. Prin urmare, ei pot fi aproape de a muri sau de a trăi lamentabil. Donându-vă organele, le schimbați literalmente viața și le creșteți șansele de supraviețuire.

Creșterea listei de așteptare pentru organe

În fiecare zi, se estimează că 124.000 de persoane sunt pe lista de așteptare pentru a obține un organ. În fiecare zi, aproximativ 10 persoane în plus sunt adăugate la acea listă.

Un donator poate ajuta mai multe persoane

Aproximativ 8 vieți pot fi salvate de la un singur donator de organe. Uneori, un donator poate chiar îmbunătăți aproximativ 60 de vieți.

Avantajele de a deveni donator de organe sunt numeroase. Pe lângă faptul că este un proces plin de satisfacții, vă poate ajuta familia/pe cei dragi să treacă prin procesul de doliu atunci când știu că salvați viețile altora.