De ce este considerat fructul de avocado atât de benefic pentru sanatate? Iată câteva motive

Fructul de avocado este mult mai diferit decât majoritatea fructelor. În timp ce cam toate fructele sunt pline de carbohidrați, fructul de avocado are un conținut redus de carbohidrați dar este foarte bogat de grăsimi sănătoase, fibre, potasiu și magneziu. Toate acestea fac ca fructul de avocado sa fie atât de benefic pentru sănătatea noastră, contribuind împreună împotriva riscurilor de accidente vasculare cerebrale, reducând tensiunea arteriala, promovând în mod special sanatatea inimii.

Au fost efectuate în timp o mulțime de studii, iar oamenii de știință au ajuns la concluzia ca acest fruct aduce mult mai multe beneficii sănătății consumatorilor.

Fructul de avocado a ajuns foarte popular, cucerind interesul multor bucătari care l-au introdus în rețete culinare sănătoase. Exista mă multe tipuri de avocado dar cel mai popular este cel care mai este supranumit și „para aligatorilor” având forma unei pere și coaja cu textura asemănătoare pielii de aligator.

Fructul conține o mulțime de nutrienti, find foarte hrănitor. De asemenea conține 20 de vitamine și minerale diferite în doar 100 de grame.

Consumul de avocado scade nivelul trigliceridelor din sânge dar și al colesterolului responsabil de bolile de inima. Opt studii realizate pe oameni au constatat ca avocado reduce nivelul colesterolului, reduce trigliceridele din sânge cu pana la 20%

Un sondaj realizat în SUA a rezultat ca cei care au o dieta în care este inclus și fructul de avocado sunt mai sănătoși decat cei care nu au consumat niciodată acest fruct. De asemenea cei care consuma acest fruct au mai putina grăsime nesănătoasă și o greutate corporala mult mai apropiata de limita sănătoasă. Deci dacă îți dorești să slăbești sau sa ai un mod de viata mai sănătos, introdu fructul de avocado în obiceiurile tale alimentare, peste un timp o sa vezi și rezultatele benefice pe care acest fruct le are asupra sănătății tale.

Chiar dacă exista puține dovezi în acest sens, avocado poate contribui la reducerea riscului de aparitie a cancerului. Studiile în acest sens au fost realizate în laborator și a fost constatat ca un consum regulat de avocado reduce posibilitatea apariției cancerului de prostata.

Dacă îți dorești să scazi din greutate, ar fi momentul oportun sa introduci în dieta ta și fructul de avocado care este foarte hrănitor, bogat în fibre și scăzut în carbohidrați, ceea ce îl face foarte adecvat pentru a fi consumat chiar și de cei care își doresc sa scadă în greutate.