De ce dupa o dieta ne ingrasam la loc? Ce spun cercetatorii

De ce dupa o dieta ne ingrasam la loc? Ce spun cercetatorii De ce dupa o dieta ne ingrasam la loc? Ce spun cercetatorii

Astazi, putem gasi o varietate de diete: dieta Atkins, dieta Paleo, dieta macrobiotica, dieta saraca in grasimi, dieta de detoxifiere si multe altele. Cu cat este mai extrema, cu atat mai multe copii ale programului sau cartii vinde autorul.

Cu toate acestea, cel mai bine vandute carti de dieta si trucuri de slabit, ne ofera adesea informatii contradictorii (dietele vegane evita complet carnea, in timp ce principala sursa de proteine ​​din dieta Paleo este tocmai carnea, de exemplu); iar acest lucru ne face sa se simtim confuzi si sa nu stim ce teorii sa adoptam.

Stim ca ceea ce mancam poate schimba totul: determina sanatatea, ne da energie si vitalitate, ne imbunatateste starea de spirit, etc. Poate ca ati experimentat unele dintre aceste diete pentru a pierde in greutate. Ati incercat sa le urmati cu strictete, ati reusit sa pierdeti in greutate, dar nu ati fost in masura sa va mentineti si, in cele din urma, v-ati ingrasat mai mult decat la inceput.

De ce dupa o dieta ne ingrasam la loc? Ce spun cercetatorii

Majoritatea dietelor, desi acestea pot sustine aceste restrictii pentru o perioada de timp, incep sa experimenteze pe termen lung efecte negative, cum ar fi:

-Senzatie de frustrare, confuzie si vinovatie atunci cand nu respectati cu strictete „regulile” dietei. -95% dintre diete va fac sa reveniti la kilogramele pe care le-ati pierdut, chiar si putin mai mult. -Cand corpul dvs. asteapta mai putina hrana, cuptorul intern al digestiei dvs. incetineste pentru a economisi energie si se agata de grasime pentru a mentine corpul functional. -In primul rand, o dieta este un regim restrictiv, in care ne privam de placeri senzuale, si din cauza asta, producem mai putina serotonina, o substanta chimica produsa de creier care este esentiala pentru fericirea noastra si functia metabolica.

Este important sa ne uitam in interiorul nostru si sa intelegem ce alimente ne atrag si care nu. Exista factori cum ar fi varsta, genul, stilul de viata sau cultura persoanei, care au o mare influenta asupra a ceea ce mancam.

Si atunci care este alternativa la o dieta restrictiva?

Solutia este sa mancati in mod constient si sa utilizati propria dvs. intuitie pentru a va stabiliza metabolismul si pentru a va mentine greutatea ideala, fara prea mult efort sau suferinta.

  • Experimentati diferite stiluri de alimente timp de 2 saptamani pentru a vedea care va fac sa va simtiti bine.
  • Bioindividualitatea: ceea ce functioneaza pentru dvs. poate sa nu functioneze pentru ceilalti si viceversa, in acelasi mod in care ceea ce functioneaza pentru dvs. acum, ar putea sa nu functioneze in viitor.
  • Identificati alimentele care va fac sa va simtiti bine (subliniati-le) si cele care nu functioneaza bine pentru dvs. (reduceti-le sau eliminati-le)

Majoritatea oamenilor trebuie doar sa urmeze cateva principii de baza pentru a obtine rezultate excelente:

  • Mai multa apa
  • Consumati mai multe fructe si legume
  • Manancati mai putina carne
  • Includeti grasimi sanatoase (avocado, nuci, ulei de masline, ulei de nuca de cocos …)
  • Reduceti sau eliminati zaharul
  • Reduceti sau eliminati alimentele procesate, cu substante chimice si aditivi
  • Invatati sa gatiti: gatitul la domiciliu asigura calitatea ingredientelor pe care le folositi, aveti mai mult control asupra portiunilor si reduceti continutul de sodiu, grasimi si calorii.
  • Includeti 30 de minute de exercitii zilnice