De ce copiii se comportă cel mai rău cu mamele lor

  • Duminică, 21 August 2022
  • Familie

Probabil că este observat de fiecare mamă. Copiii tăi se comportă mai bine în casele altora decât ale tale. Este aproape o regulă universală că copiii se poartă mai des rău cu mamele lor. Psihologii explică că știu că se întâmplă și de ce se întâmplă.

Acasă este în siguranță

Dacă nu există probleme, copiii cu fiecare fibră a corpului lor mic știu că acasă este un loc sigur. Aici ei pot fi complet ei înșiși.

Desigur, ei știu că vor primi o pedeapsă atunci când apucă foarfecele și sar pe canapea. Și da, înțeleg și că își pot enerva mama foarte tare când își lovesc fratele sau sora mai mică.

Dar, mai bine decât orice, ei știu că casa este refugiul lor sigur. Ei știu că pot avea încredere în tine și că îi vei iubi necondiționat. Indiferent de cât de prost se poartă.

Verificarea pulsului

Când copiii mici sunt la școală, ei folosesc toate resursele din puterea lor limitată pentru a-și ține impulsurile sub control. De exemplu, ei trebuie să stea nemișcați în timp ce vor de fapt să alerge și trebuie să asculte de profesor atunci când sunt prea obosiți pentru a face acest lucru.

Cu alte cuvinte, este nevoie de o cantitate enormă de autocontrol pentru a respecta regulile pe parcursul întregii zile de școală. Deci nu este surprinzător că toate acestea se schimbă când ajung acasă.

Când vin acasă, sunt ca niște sticle mici de sifon care au fost agitate toată ziua. Dacă scoateți capacul prea repede, sticla explodează.

Apoi dintr-o dată te întorci acolo. Persoana în care are cea mai mare încredere. Persoana care ii va iubi neconditionat, chiar daca nu sunt perfecti. Cu tine, ei pot fi din nou ei înșiși. Bănuit, fericit, ocupat, obosit, dezordonat. Îi iubești oricum. Ei știu asta cu siguranță

Inspira expira

Este destul de de inteles ca ti se pare frustrant cand copilul tau se comporta perfect in casele altora, dar apoi se transforma brusc intr-un monstru care tipa acasa. Te întrebi dacă ai putea să faci ceva greșit. Dar nu-ți fie frică. O faci bine!

Așa că, când copiii tăi aleargă prin casa ta ca niște nebuni din nou, fă-ți o clipă. Inspiră, expiră și reamintește-ți că fac asta corect pentru că ești o mamă bună. Ei pot fi ei înșiși cu tine.

I-ai învățat să se comporte bine atunci când au nevoie cu adevărat, dar, mai important, i-ai învățat că ești o mamă iubitoare care va fi mereu acolo pentru copiii ei. Astazi maine si intotdeauna.

Foarte bine făcut, mamă!