Există o concepție greșită comună despre carbohidrați care susține ideea că sunt produse pline de grăsimi. Această idee generală este susținută de ideea că toți carbohidrații au aceleași caracteristici categorice, dar știința a demonstrat că acesta nu este adevărul. Pentru a înțelege rolul pe care îl joacă carbohidrații în alimentația cuiva și, ulterior, să-i scoatem din teoria greșită conform căreia aceștia provoacă o creștere majoră în greutate, trebuie să începem de la bazele simple de carbohidrați.Carbohidrații sunt de obicei împărțiți în două categorii, carbohidrați simpli și carbohidrați complecși. Carbohidrații simpli sunt rafinați și impuri, produse care în general oferă un pumn de zahăr pentru o explozie rapidă de energie. Sifonele, produsele de copt și concentratul de suc de fructe sunt câteva exemple de carbohidrați simpli care ar trebui, în general, evitate pentru impactul lor dăunător asupra sănătății fizice. Carbohidrații complecși, pe de altă parte, sunt benefice pentru organism, deoarece oferă energie susținută. Sunt bogate în fibre și se digeră lent, monitorizându-ne nivelul zahărului din sânge și promovând buna funcționare a intestinului. Carbohidrații complecși găsiți în fructe, nuci, fasole și legume nu provoacă creștere în greutate atunci când sunt consumați într-o dietă echilibrată, ci mai degrabă ne alimentează cu energia necesară pentru a ne susține obiceiurile de scădere în greutate, cum ar fi mersul la sală.Cu o înțelegere holistică a carbohidraților, a diferitelor tipuri și a funcției pe care o îndeplinesc în organism, acum putem analiza calitățile carbohidraților care îi fac o componentă crucială pentru o dietă echilibrată. Accentul aici este pus pe cuvântul echilibrat, așa că asigurați-vă că luați în considerare aportul alimentar și cât de mult din fiecare grup de alimente consumați. Fără alte prelungiri, haideți să aruncăm o privire la motivele pentru care carbohidrații sunt importanți pentru dieta dumneavoastră.Oamenii au atribuit de mult carbohidrații promovării creșterii în greutate, dar acest lucru se datorează, în general, faptului că publicul cuplează carbohidrații complecși cu carbohidrații simpli nesănătoși. Consumul unei diete echilibrate care include carbohidrați complecși poate avea de fapt efectul opus, așa cum au subliniat numeroase studii științifice. Carbohidrații complecși cu „eliberare lentă” susțin energia susținută, controlează vârfurile de zahăr din sânge și mențin nivelurile optime de insulină. Insulina joacă un rol esențial în depozitarea grăsimilor din organism și se spune că niveluri mai scăzute de insulină susțin arderea grăsimilor. Spunând astfel, consumul de carbohidrați complecși cu moderație, mai ales înainte de a face mișcare, poate elimina grăsimea.