Daca ajungi vreodata in Hawaii trebuie sa incerci aceste mancaruri delicioase

Daca ajungi vreodata in Hawaii trebuie sa incerci aceste mancaruri delicioase Daca ajungi vreodata in Hawaii trebuie sa incerci aceste mancaruri delicioase

De multă vreme, oamenii povestesc cât de grozavă este bucătăria hawaiană. S-au dus vremurile în care mâncarea hawaiiană a fost trecută cu vederea de călători și de mâncători. Este timpul să oferim bucatariei hawaiane respectul pe care îl merită.

Magazinele Poké apar peste tot, ceea ce este un început minunat, dar mai sunt multe de știut! Mâncarea din Hawaii este o sinteză a alimentelor din insulele polineziene din Pacific, precum și din China, Japonia, Filipine și multe altele. Acest lucru creează o fuziune bogată și diversă de alimente care sunt absolut incredibile. Iată câteva feluri de mâncare care trebuie încercate atunci când faceți o vizită în Hawaii.

Kālua Pork

În limba hawaiană, „kālua” înseamnă să gătești ceva într-un cuptor subteran. Asta înseamnă că veți găsi multe feluri de mâncare din carne etichetate cu numele kālua, deoarece înseamnă că felurile de mâncare au fost preparate cu aceeași metodă subterană. Carnea Kālua este adesea servită cu piure de rădăcină taro (poi) sau cartofi dulci. Sunt, de asemenea, servite în stil grătar și vin cu o parte de salată.

Poke

Poké a fost un favorit de mult timp în Hawaii și acum a luat lumea asalt. Acest fel de mâncare este format din pește crud care a fost preparat cu sare de mare locală numită pa'akai, împreună cu alge limu și candele albe. Fructele de mare sunt însoțite de arome delicate, astfel încât peștele să rămână vedeta felului de mâncare.

Lau Lau

Lau Lau sunt delicioase bile verzi din carne sau pește care sunt înfășurate în frunze de taro. Aceste delicatese erau de obicei gătite într-un cuptor imu și subteran și mai târziu condimentate cu sare. În zilele noastre, acestea tind să fie coapte sau aburite într-un cuptor modern, dar sunt la fel de gustoase.

Poi

Poi este un fel de mâncare din rădăcină taro, care este adesea servit de-a lungul poké, în special la luaus. Ciuperca cenușie violet poate fi uneori un gust dobândit, dar este o parte esențială a bucătăriei hawaiene.

Saimin

Saimin este o răsucire hawaiană pe grupul chinezesc de tăiței de ouă, care a fost influențată atât de chow mein, cât și de bulionul japonez de dashi. Odată cu trecerea timpului, generații de imigranți au continuat să se diversifice, cârnații portughezi, kimchiul coreean și chiar Spam au fost adăugați la felurile de mâncare Saimin.

Spam Musubi

Deși provine din Minnesota, Spam a devenit o parte esențială a bucătăriei hawaiene. Produsul de porc sărat este inclus în multe feluri de mâncare, dintre care unul este faimosul Spam Musubi. Vasul este preparat cu Spam prăjit, alge marine uscate și orez. Deci, în esență, este sushi Spam și este foarte delicios.