Daca ajungi in UK, ai grija sa vizitezi aceste obiective

  • Sâmbătă, 22 Aprilie 2023
  • Turism

Regatul Unit este o destinație turistică populară, cu o istorie bogată, cultură diversă și peisaje naturale uimitoare. De la orașe pline de viață până la sate pitorești, există ceva pentru toată lumea în Marea Britanie. În acest articol, vom explora câteva dintre atracțiile turistice de top din Marea Britanie.

Londra

Londra este capitala Marii Britanii si o destinatie de vizitat obligatoriu pentru orice turist. Este un oraș cu o istorie și o cultură bogate și nu lipsesc lucrurile de făcut și de văzut. De la emblematicul Big Ben și Casele Parlamentului până la Turnul Londrei și Palatul Buckingham, Londra găzduiește unele dintre cele mai faimoase repere din lume. Orașul este, de asemenea, renumit pentru muzeele sale, cum ar fi Muzeul Britanic și Muzeul de Istorie Naturală, precum și pentru galeriile sale de artă, inclusiv Tate Modern și National Gallery.

Edinburgh

Edinburgh este capitala Scoției și este o altă destinație turistică populară în Marea Britanie. Orașul este renumit pentru arhitectura sa uimitoare, inclusiv pentru castelul medieval Edinburgh, care se află pe vârful unui deal din centrul orașului. Alte atracții populare din Edinburgh includ Royal Mile, care este mărginită de clădiri istorice și magazine care vând suveniruri scoțiane, și Palatul Holyroodhouse, care este reședința oficială a monarhului britanic din Scoția.

Stonehenge

Stonehenge este un monument preistoric situat în Wiltshire, Anglia. Este unul dintre cele mai faimoase repere din lume și se crede că a fost construit în jurul anului 3000 î.Hr. Situl constă dintr-un inel de pietre în picioare, unele dintre pietre cântărind până la 25 de tone. Stonehenge este învăluit în mister și nimeni nu știe sigur de ce a fost construit, ceea ce îl face o destinație fascinantă pentru turiști.

Lake District

Lake District este o zonă uimitoare de frumusețe naturală situată în nord-vestul Angliei. Găzduiește 16 lacuri, numeroși munți și o bogăție de viață sălbatică, ceea ce o face o destinație populară pentru drumeții și pasionații de natură. Districtul Lacurilor este renumit și pentru legăturile sale literare, cu mulți scriitori celebri, printre care William Wordsworth și Beatrix Potter, inspirându-se din zonă.

Cotswolds

Cotswolds este o zonă de o frumusețe naturală remarcabilă situată în centrul-sud-centrul Angliei. Este o regiune pitorească cu dealuri ondulate, sate fermecătoare și orașe istorice de piață. Zona este renumită pentru peisajul său uimitor, mulți vizitatori alegând să exploreze Calea Cotswold, o potecă de 102 mile care cuprinde unele dintre cele mai frumoase peisaje din zonă.

Bath

Bath este un oraș istoric situat în sud-vestul Angliei. Este renumit pentru băile sale romane, care datează din secolul I d.Hr. și sunt printre cele mai bine conservate vestigii romane din lume. Orașul este, de asemenea, renumit pentru arhitectura sa georgiană, cu multe dintre clădirile sale, inclusiv Semiluna Regală și Circul, datând din secolul al XVIII-lea.

Liverpool

Liverpool este un oraș vibrant situat în nord-vestul Angliei. Este renumit pentru că a fost locul de naștere al trupei Beatles, iar vizitatorii pot explora moștenirea muzicală a orașului vizitând muzeul Beatles Story sau făcând un tur al locațiilor muzicale ale orașului. Liverpool găzduiește și Albert Dock, un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO, care găzduiește o serie de muzee, magazine și restaurante.

York

York este un oraș istoric situat în nord-estul Angliei. Este renumită pentru arhitectura sa medievală, inclusiv York Minster, una dintre cele mai mari catedrale gotice din Europa. Vizitatorii din York pot explora, de asemenea, moștenirea romană și vikingă a orașului, vizitând Centrul Viking Jorvik și Muzeul Castelului York.