Curatenie Birouri - Necesitate sau ne putem descurca singuri?

  • Duminică, 17 Mai 2020
  • Diverse
  • Publicat de
Curatenie Birouri - Necesitate sau ne putem descurca singuri? Curatenie Birouri - Necesitate sau ne putem descurca singuri?

Curatenia tuturor spatiilor este un lucru important pentru majoritatea oamenilor. Ca vorbim despre curatenia locuintei, sau a spatiului unde lucram, pentru sanatatea noastra, ordinea si mediul curat ne ajuta foarte mult. E o diferenta intre cele doua...curatenia la domiciliu o putem bifa noi sau o firma de curatenie, pe cand daca ne referim la curatenia birourilor, aici cu siguranta vorbim de ajutorul unei firme de curatenie.

De ce avem nevoie de curatenie in birouri?

E simplu?! Daca vorbim de o cladire de birouri cu peste 1000 de angajati, deja incepe partea funny...va puteti imagina 1000 de oameni venind la ora 09:00 aproximativ la job, fiecare cu cate o cafea/ceai in mana sau un pachetel ce urmeaza a fi rontait? Fiecare persoana e diferita din fericire, dar fiecare are un alt stil de viata, consuma diferite mancaruri, sau tine vreo dieta care mai de care mai dubioasa... Sunt si persoane pasionate de arta culinara si atunci in timpul liber isi prepara bucate gustoase, facandu-si pachetel si pentru a doua zi la birou. Mergand pe teren am observat ca in cladirile de birou exista si bucatarii, cu multe frigidere, pentru a ajuta angajatii sa isi mentina pachetelul in siguranta pana la pauza de pranz. Ce voiam sa zic de fapt e ca toti acesti oameni, traind mai mult la birou decat acasa, ajung sa murdareasca mult mai usor spatiul de lucru. Ca e vorba de praful adus de afara, de o cafea scapata pe mocheta, sau de murdarirea farfuriilor/paharelor, toate formeaza un intreg haos. Dupa acest exercitiu de imaginatie...curatenie birouri incepe sa fie un subiect destul de interesant pentru o firma de curatenie.

Curatarea mochetei din birouri

Poate nu ii vedeti, dar acei multi angajati ai unei firme de curatenie, se trezesc cu noaptea-n cap, si curata zilnic toate spatiile, inainte ca oamenii sa vina la serviciu. Aspira, sterg praful de pe toate birourile, dezinfecteaza baile sau curata bucatariile imense. La sfarsit de luna, se ocupa si de curatenia generala, curatenie ce implica multe ore de truda...mai ales venind vorba de curatarea tuturor geamurilor care parca nu se mai termina! Aceeasi firma de curatenie se ocupa si de curatarea mochetei de 2 3 ori pe an, prin metoda de extractie-injectie...va puteti imagina cam de cati metri patrati de mocheta ar putea fi vorba?...cam de 10.000 mp la 1000 de angajati... Tot acest procedeu incepe dimineata si se termina undeva pe seara, si sunt multe persoane implicate. Or fi masinarii inteligente cu solutii profesionale, insa manevrarea lor dureaza ceva timp. Pana si uscarea mochetei dupa interventia de extractie-injectie dureaza in medie 7-8 ore, dar in the end toate spatiile ajung sa miroasa atat de fresh, iar mocheta de pe jos ajunge sa arate ca una din prezentarea unui showroom: culori vii si uniforme, tesatura moale si pufoasa, si dispare si acel gri de la tonele de praf carate de afara in fiecare zi.