Curatenia la domiciliu prin ochii unei firme de curatenie

Curatenia la domiciliu prin ochii unei firme de curatenie Curatenia la domiciliu prin ochii unei firme de curatenie

V-ati gandit vreodata cat de complicata poate fii curatenia dintr-o casa si cam de cate ustensile aveti nevoie cu adevarat? De la o simpla grebla de strans frunze, matura de exterior, foarfece de tuns tufe, sau aspiratoare de curte. Mi se pare interesant subiectul acesta de abordat pentru ca atunci cand vrei sa cureti o casa de peste 100 mp si o curte de vreo 200 mp, ai nevoie de putin know-how :)

Importanta curatarii spatiului exterior al unei case

Oamenii in general petrec destul de mult timp curatand spatiul interior al unei locuinte, lasand partea de exterior pe mai tarziu, a doua zi, sau saptamana viitoare, ca tot s-au anuntat ploi si se murdaresc toate cele din nou. Eu am observat din lucrarile de mentenanta pe care firma noastra de curatenie le face, ca la fel de important este si spatiul exterior cum este si cel interior. In sensul ca degeaba curatam toate suprafetele gen: hol, geamuri, pervaze, daca in curtea noastra draga zboara peste tot praful. In fiecare zi cand bate vantul si noi aerisim casa, nu facem decat sa bagam pe geam, sau prin site, toata mizeria de afara. In curte de obicei sunt copacei, si din cand in cand frunzele care cad si se astearna frumos pe jos ne pot da batai de cap. De aceea, maturarea acestora ar trebui sa ne intre in reflex macar la doua zile. Cei care stau la casa, stiu cat de usor patrund insectele de afara, si aici ma refer la gandacei micuti, furnici etc...deci maturarea chiar are sens si pentru strangerea acestora de pe langa casa. La capitolul gazon si aici avem de treaba...de la udatul zilnic, taierea lui la doua saptamani, pana la strangerea diferiritelor buruieni ce isi fac loc printre firele de iarba. Tufele vii ce alcatuiesc un gardulet viu...si ele trebuiesc tunse si aranjate tot cam la fel de des. Mai e si discutia despre mobilierul exterior care trebuie sters zilnic de praf, curatat cu solutii la nevoie, sau revopsit la inceput de sezon. Intr-un cuvant, daca nu ingrijim curtea la doua trei zile, sau periodic, cu siguranta va avea in the end un aspect haotic. Ploaile si furtunile sunt dusmanii unei curti ingrijite, dar ne putem pune impotriva naturii? Asa cum ne ofera placerea de a savura o cafea in bataia unor raze de soare sau a unei adieri blande de vant, trebuie sa acceptam si varianta cand e suparata si se descarca. E un fel de: avantaje si dezavantaje :)... sau "nu te pui cu natura"

Unele firme de curatenie ofera pe langa curatenie la domiciliu diferite pachete customizabile pentru spatiile exterioare in functie de necesitatile clientilor. Poate nu ai asa multa nevoie de curatenie in interior, si atunci poti opta pentru bibilirea spatiilor exterioare. Tu stii ce iti doresti, sau ce iti trebuie :) E atat de usor sa lasi cheia locuintei tale, sa pleci unde ai tu treaba, ca apoi cand te intorci acasa sa vezi totul stralucind si dichisit.