Cuplurile si sexualitatea

Pentru unele cupluri, atingerea a devenit atat de strans legata de sexualitate, incat se vor abtine sa se atinga in mod senzual, sa se atinga, pur si simplu, unul pe celalalt, daca nu sunt 100% siguri ca aceasta se va termina cu un raport sexual. Asociind atingerea cu sexualitatea, faptul de a nu avea o relatie sexuala ne impiedica sa ne atingem. Aceasta poate avea un efect extrem de negativ. Iata un exemplu. 0 persoana poate fi bolnava si fizic nu poate (sau nu doreste) sa aiba relatii sexuale, in timp ce nevoia ei de a atinge sau de a fi atinsa poate fi totusi foarte prezenta. Ea poate avea nevoie de imbarbatarea psihologica a acestor mangaieri pentru a fi ajutata sa-si traverseze convalescenta. Privarea de aceasta mangaiere a persoanei in cauza nu face decat sa agraveze dificultatile pe care ea deja le are.

In plus, trebuie sa admitem ca limitarea atingerii la sexualitate reprezinta o limitare a placerilor care pot fi simtite. Senzualitatea procura placeri mari, chiar daca acestea sunt diferite de cele ale sexualitatii. Nu trebuie, insa, sa uitam ca atingerea si mangaierile sunt, de asemenea, preludii importante ale raportului sexual.

Exista diferite carti si exercitii care permit sa ne amelioram „coeficientul de senzualitate”. Vorbiti-i despre aceasta unui sexolog; el va sti sa va orienteze pentru a putea face mai satisfacator acest aspect important al vietii dvs.