Cum utilizam Google Drive pentru smartphone

Daca ati folosit Google Drive pe computerul dvs. sau ca solutie de stocare in cloud, este o idee buna sa descarcati aplicatia mobila pentru a permite accesul la fisierele dvs., indiferent de locul in care mergeti. Pentru a utiliza Google Drive pe telefonul smartphone sau pe tableta, trebuie mai intai sa descarcati aplicatia din Magazinul App Store, Google Play, App Store iOS sau Microsoft Store.

Localizati pictograma nou instalata pe Google Drive din lista de aplicatii sau din ecranul de intampinare si lansati aplicatia.

Pentru a descarca sau edita un fisier Google Drive, urmati acesti pasi simpli:

Introduceti datele contului Google pentru a va conecta.

Dupa ce v-ati conectat, intrati in bara laterala.

Atingeti „Drive-ul meu” pentru a vizualiza continutul Google Drive.

Bara laterala va aluneca spre stanga, lasandu-va o lista cu toate fisierele si folderele din Google Drive.

Atingeti fisierul cu care doriti sa lucrati.

Un meniu va aluneca din partea de jos a ecranului, permitandu-va sa partajati, sa lucrati offline, sa trimiteti o copie si sa imprimati.

Atingeti pictograma de corelare pentru a alege.

Pentru a incarca un fisier pe Google Drive, atingeti usor pictograma „Adaugati” (semnul albastru plus) in coltul din dreapta jos.

Un meniu va rula din partea de jos a ecranului:

Atingeti „Incarcati” pentru a incarca un fisier nou.

Atingeti „Folder” pentru a crea un nou dosar.

Apasati „Utilizare camera” pentru a scana documente sau pentru a incarca fotografii.

Este bine sa setati o parola pentru aplicatia dvs. Google Drive, astfel incat sa fie deblocata ori de cate ori este lansata aplicatia. Atingeti cele trei liniute din coltul din stanga sus. Bara laterala va aluneca din stanga. Glisati spre partea de jos si alegeti Setari → Cod parola pentru a configura o parola si a bloca datele in siguranta.