Cum tratezi piscaturile de tantari

 

In zilele noastre, insectele pot fi o parte din cele mai nefericite intamplari. Cu atat mai mult in mediile umede sau in momentele in care facem trecerea catre sezonul cald, cum este acum de altfel si momentul in care acestea isi fac aparitia din ce in ce mai resimtita.

Si daca odinioara tantarii pareau mai putin invazivi si periculosi, de fapt si de drept, de-a lungul timpului, acestia s-au adaptat si pot deveni un adevarat focar de boala si infectii.

Piscaturile de tantar pot provoca o multime de boli, pot duce la inflamatii serioase ale pielii si, per ansamblu, pot creea un mare disconfort atat adultilor cat si copiilor. Oricat de precauti am incerca sa fim, deseori este practic imposibil sa impiedici ca aceste insecte sa nu-ti invadeze casa sau sa nu te intalnesti/confrunti cu ele in momentele cele mai neasteptate. Asadar, prin intermediul acestui material iti vom dezvalui cum poti sa previi piscaturile de tantari dar si cum poti sa le tratezi atunci cand acestea se intampla. 

 

1. Foloseste spray-uri speciale

In prezent, comertul ne pune o multime de solutii la dispozitie in potriva insectelor. Una dintre cele mai renumite sunt aceste spray-uri impotriva insectelor, care se aplica intr-un strat superficial la suprafata pielii, ori de cate ori avem sau simtim nevoia.

Aceste spray-uri sunt disponibile atat in varianta pentru copii, cat si in formule pentru adulti. Deseori acestea au o eficacitate foarte ridicata in prevenirea si tratarea inflamatiei provocate d episcaturile de tantari si nu numai.

 

2. Lumanari cu uleiuri esentiale

Aprinzand o lumanare ce are la baza o serie de uleiuri esentiale sau turnand cateva picaturi de ulei esential pe la colturile ferestrelor, in solutia de igienizat casa sau chiar si in apa de baie (atentie insa ca aceste uleiuri esentiale sa fie si de consum si sa nu aveti alergie), puteti evita ca tantarii sa patrunda in locuinta sau puteti chiar calma zonele care au fost tinta tantarilor.

 

3. Capcana pentru insecte

Puteti de asemenea sa instalati o casuta speciala de insecte care vor bloca circulatia, inmultirea si raspandirea acestora, cat si sa utilizati bratari sau sa va dotati casa cu o plasa impotriva insectelor.