Cum tratam pielea exfoliata de pe fata

Pielea de pe fata este cea mai subtire de pe intregul corp, fiind astfel foarte fragila si predispusa la deteriorari care pot provoca exfolierea.

Pielea delicata de pe fata se exfoliaza dintr-un motiv, deci este important sa intelegeti mai intai cauza. Cea mai frecventa cauza a exfolierii sunt arsurile solare. Alte cauze includ:

  • Expunerea la conditii climatice dure.
  • Rutina necorespunzatoare de ingrijire a pielii.
  • Utilizarea produselor dure de ingrijire a pielii.
  • Reactia alergica la ingrediente din produse cosmetice, produse de ingrijire a pielii sau chiar la unghii.
  • Traiul intr-o zona foarte poluata.
  • Diferite afectiuni ale pielii sau afectiuni medicale cum ar fi eczema, psoriazis, un sistem imunitar slab, dermatita si efectele secundare ale substantelor chimice sau medicamentelor.
  • Daca pielea de pe fata este exfoliata, este posibil sa aveti simptome cum ar fi pielea uscata, mancarimea, inrosirea, eruptiile cutanate, pielea aspra sau abraziva si, de asemenea, sangerare. Daca problema nu este rezolvata in stadiul initial, aceasta poate duce la o infectie a pielii.

In timp ce nu se poate face nimic pentru a opri pielea deteriorata, puteti folosi cateva remedii simple pentru a mentine pielea hidratata, pentru a preveni iritarea si pentru a promova vindecarea.

1. Ulei de masline Mentinerea hidratarii pielii este importanta pentru reducerea simptomelor si imbunatatirea starii pielii.

2. Comprese reci Utilizarea compreselor reci poate reduce inflamatia. Temperatura rece provoaca micsorarea vaselor de sange, ceea ce, la randul sau, reduce inflamatia.

3. Miere Mierea este considerata a fi cel mai bun hidratant natural. Ajuta la blocarea umezelii in piele, pentru a fi extrem de moale, de aceea este un remediu bun pentru pielea exfoliata. Acesta contine fructoza, apa, ulei si enzime care mentin pielea hidratata.

4. Aloe Vera Cand vine vorba de tratarea pielii exfoliate, aloe vera este foarte benefica. Acesta contine proprietati linistitoare si hidratante care ajuta la vindecare, precum si la reducerea inflamatiei.