Cum te pregatesti de vizita la medic

Cu siguranta nu e placut pentru absolut nimeni sa fie nevoit sa mearga la medic, fie din necesitate, fie in scop preventiv. Insa, aceasta practica face parte din viata noastra de zi cu zi si are menirea de a ne tine sanatosi si de a creste media de viata, starea noastra generala si modul in care ne putem derula o serie de activitati perfect normale.

Cu toate acestea, indiferent de tipul medicului si de sectorul la care apelam, inainte de a ne duce la medic conform programarii facute in prealabil (in cazul in care aceasta exista si nu e o urgenta), ar trebui sa avem grija de o serie de aspecte si sa nu ne prezentam la cabinet oricum.

Acest material iti va spune cum sa te pregatesti pentru vizita la medic astfel incat totul sa decurga fara probleme.

 

1. Igiena

Fie ca vorbim de un medic ginecolog, de un dermatolog, radiolog etc. igiena are un rol extrem de important dintotdeauna. Si nu doar pentru impresia pe care o vei lasa medicului si societatii in general, ci si pentru tine. O igiena corespunzatoare ce impune igienizarea totala a corpului in prealabil, te poate feri de boli si totodata este un punct de plecare in relatia cu medicul. Acesta va fi nevoit deseori sa vada sau sa verifice anumite zone, astfel incat ar fi neplacut ca acesta sa dea de zone care miros urat sau care nu sunt curate.

 

2. Nu te informa din surse nesigure

Chiar daca la primul jung, primul deranj, prima durere, apar o multime de semne de intrebare si iti doresti sa ai o idee asupra lucrurilor care ar putea sa se intample cu corpul tau, nu este deloc recomandat sa cauti solutii pe internet si prin diferite surse nesigure.

O durere sau o stare de rau poate avea loc din mai multe cauze care necesita un proces de analiza de catre un specialist, ceea ce inseamna ca nu te poti diagnostica singur, dupa ureche. In plus, informatiile pe care le descoperi te-ar putea speria si mai tare pentru o afectiune care nu exista, si sa-ti faca mai mult rau decat bine. Totodata, nu e etic sa te duci la medic spunand ca nea Google ti-a indicat o anumita afectiune. Pana la urma, de ce mai mergi la medic daca le stii pe toate?