Cum selectati cea mai buna formatie pentru nunta?

Atunci cand vorbim despre nunti, alegerea divertismentului muzical este unul din elementele critice ce ar trebui sa se pozitioneze sus in lista de organizare a evenimentului. O formatie de nunta de calitate joasa poate avea un efect dramatic asupra atmosferei de nunta si poate fi factorul decisiv daca petrecerea de nunta este  atractiva sau plictisitoare.

Cel mai probabil, v-ati dori ca la nunta ringul de dans sa fie plin si invitatii sa se simta foarte bine in compania muzicii.

 

Formatia de nunta

Trebuie sa va asigurati caa locatia aleasa are loc dedicat pentru o trupa live. Acesta nu este un standard pentru restaurantele de nunta si ar trebui sa stabiliti detaliile cu mult timp inainte de a contracta o formatie de nunta. Asigurati-va in schimb, ca trupa indeplineste toate criteriile solicitate de locatie.

 

Genul muzical

Alegerea muzicala ar trebui sa reflecte personalitatea individuala. In viata de zi cu zi, in mod obisnuit, va place mai degraba muzica clasica, rock, populara etc? De exemplu, ati opta pentru un cvartet de coarde pentru o atmosfera mai linistata sau pentru o trupa live capabila sa smulga invitatii de pe scaune si sa-i aduca pe ringul de dans?

Cereti un playlist de nunta si evidentiati melodiile si genul muzical care va place. De asemenea, subliniati si ceea ce nu va place si nu doriti sub nicio forma sa fie audiat in cadrul evenimentului.

Primul dans

Daca vreti sa incepeti seara cu un dans traditional al cuplului, atunci trebuie sa va asigurati ca formatia poate sa cante melodia solicitata.

Timpul de spectacol live

Cand puneti la punct detaliile cu o formatie de nunta, trebuie sa vorbiti si despre timpul efectiv in care va canta trupa live. Daca stiti cand se va finaliza evenimentul, asigurati-va ca trupa poate ramane pana la acea ora (cu exceptiile de rigoare, cand ganditi un alt plan pentru partea de muzica).

Se poate sa aveti diverse idei despre cum sa se incheie seara si ar trebui sa discutati despre aceste amanunte.

 

Bugetul de care dispuneti

Sigur ca alegerea unei formatii de nunta implica un cost, iar acesta este de obicei destul de mare in totalul cheltuielilor de organizare nunta. Din fericire, exista o varietate de optiuni disponibile care se pot potrivit bugetului vostru.

Desi poate fi mai ieftin sa angajati un DJ, o trupa live poate crea o atmosfera mult mai placuta. Ganditi-va la acest lucru cand alegeti formatia pentru nunta.