Cum scapi rapid de insectele plantelor din locuinta

Asemeni unui iubitor de animale, iubitorul de plante se va ingriji in permanenta de propriul sau sanctuar de plante si va cauta sa existe o deplina armonie si o grija vasta asupra acestora. Insa, nu este exclus ca in mod intentionat sa-si faca aparitia o serie de insecte nedorite, ce pot afecta planta sau pe care o pot chiar omori.

Cea mai simpla solutie pentru a contracara actiunea negativa a insectelor este sa apelezi la un magazin de specialitate de unde sa-ti procuri o solutie insecticida speciala pentru acestea, dar deseori ele sunt mult prea agresive sau aplicate in proportii gresite, astfel incat sanatatea plantelor poate fi cu usurinta pusa in pericol. Cum poti simplu si eficient sa scapi de ele, vei afla in cele ce urmeaza

 

l  Apa cu otet/lamaie

Mixtura de apa si otet sau zeama de lamaie este una dintre cele mai simple si cele mai putin nocive solutii de a scapa de plante. Amesteca o lingurita de otet/suc de lamaie cu aproximativ 0.5-1 l de apa si pulverizeaza aceasta solutie peste crengile si solul plantei.

 

l  Resturi vegetale

Cojile de cartofi, frunze uscate si alte resturi organice de aceasta natura nu doar ca pot alunga insectele, dar in acelasi timp sunt si o sursa naturala excelenta de nutrienti.