Cum scapi de durerile de dinti fara pastile

Daca doriti sa atenuati durerea de dinti intr-un mod natural, igiena orala adecvata este fundamentala, pe care o puteti combina cu aplicarea mai multor remedii naturale.

O durere de dinti este una dintre cele mai grave disconforturi pe care le putem experimenta pe parcursul vietii noastre si, de asemenea, un simptom caruia ii trebuie acordat o atentie deosebita deoarece poate fi un semn de avertizare ca ceva nu este corect in gura.

Acest tip de afectiune se caracterizeaza printr-o durere severa si pulsanta, care poate creste odata cu trecerea orelor si care poate fi chiar insotita de alte simptome in restul corpului.

Astazi este usor sa tratam aceasta problema si sa descoperim originea acesteia, datorita avansului pe care tehnologia a avut-o si pregatirii pe care medicii dentisti o au.

Cu toate acestea, poate exista un caz in care medicamentele nu pot fi achizitionate pentru a usura durerea. Prin urmare, merita sa stiti unele remedii la domiciliu si acele ingrediente care ar putea fi prezente in casa pentru o urgenta.

Cum scapi de durerile de dinti fara pastile

1. Igiena orala adecvata Una dintre primele masuri pe care trebuie sa le luam inainte de o durere de dinti este igiena orala completa si adecvata. De multe ori sursa disconfortului este o concentratie de bacterii in dinti, gingii sau limba, care vor trebui atacate pentru a le elimina.

Cum se face? Incepeti prin a trece o mica ata dentara prin dintele care genereaza durere si asigurati-va ca nu raman reziduuri alimentare. Apoi, periati ca de obicei si terminati cu apa de gura.

2. Patrunjel Aceasta planta are compusi antiinflamatori care diminueaza tulburarea din zona afectata, mai ales atunci cand suferiti si de inflamatie.

Cum se utilizeaza? Luati putin patrunjel proaspat si mestecati-l de mai multe ori pe zi. Acest lucru va calma durerea si este ideal pentru a neutraliza respiratia urat mirositoare.

3. Sare Acest ingredient are o putere antiseptica capabila sa amelioreze durerea de dinti cand este cauzata de un abces sau de o infectie derivata dintr-o hrana descompusa intre molari.

Cum se utilizeaza? Se dilueaza o lingura de sare intr-o jumatate de pahar de apa si se utilizeaza pentru a clati dupa fiecare masa.

4. Usturoi Are un puternic efect antibiotic si antiinflamator, motiv pentru care usturoiul este unul dintre cele mai bune ingrediente pentru combaterea infectiilor si a durerilor derivate din ele.

Cum se utilizeaza? Zdrobiti putin usturoi pentru a-i concentra sucul si apoi aplicati-l direct pe dintele afectat.

5. Ceai negru Are actiune analgezica si antiinflamatorie, datorita continutului sau ridicat de acid tanic, un ingredient activ care calmeaza durerea de dinti.

Cum se utilizeaza? Pregatiti o punga de ceai negru in apa calda si apoi o aplicati la temperatura camerei in zona dureroasa. De asemenea, puteti bea lichidul pentru a profita de beneficiile analgezice din interior.

6. Un pic de alcool In cantitati mici, el are o actiune antiseptica si antivirala care poate lupta intr-un mod sigur si rapid cu infectiile care prolifereaza in gura.

Cum se utilizeaza? Luati un pahar mic de alcool, clatiti cateva minute si scuipati.

7. Apa oxigenata pentru durere de dinti Putina apa oxigenata poate servi drept tratament daca durerea este cauzata de o infectie si este insotita de respiratie urat mirositoare sau halitoza.

Cum se utilizeaza? Umpleti un tampon de bumbac in apa oxigenatasi aplicati-l pe dinte. De asemenea, puteti prepara apa de gura amestecand o parte din acest ingredient cu trei sferturi de apa