Cum sa tratezi acneea in timpul sarcinii

Cum sa tratezi acneea in timpul sarcinii Cum sa tratezi acneea in timpul sarcinii

Acneea este o problema frecventa a pielii in timpul sarcinii. Acneea in timpul sarcinii poate fi usoara, moderata sau chiar severa si poate aparea oricand in timpul sarcinii. Este posibil sa vina si sa plece, sau poate sa dureze toata sacina.

Fluctuatiile hormonale din organism sunt partial responsabile pentru aparitia sarcinii, deoarece determina glandele sebacee din piele pentru a stimula producerea unei substante uleioase numite sebum.

Sebumul combinat cu celulele moarte ale pielii blocheaza porii pielii. Aceasta, la randul sau, creeaza un mediu favorabil pentru ca bacteriile sa se inmulteasca rapid, ducand la inflamatii si eruptii ale acneei.

Din fericire, cu rutina corecta de ingrijire a pielii si cu unele remedii naturale, puteti trata cu succes acneea legata de sarcina.

1. Ingrijire buna a pielii Cea mai eficienta modalitate de a trata si de a preveni aparitia acneei in timpul sarcinii este sa aveti grija de pielea dumneavoastra.

Curatati intotdeauna fata cu un produs de curatare usor de doua ori pe zi, o data dimineata si o data pe timp de noapte inainte de a merge la culcare. Acest lucru va ajuta la prevenirea acumularii de ulei si murdarie pe fata dumneavoastra. Asigurati-va ca va spalati si clatiti bine fata.

2. Comprese calde O compresa calda va poate ajuta sa ameliorati acneea rapid. Temperatura calda va ajuta la extragerea bacteriilor si puroiului din porii si foliculii de par, care la randul lor ajuta la procesul de vindecare. In plus, ajuta la reducerea durerii.

3. Pasta de dinti alba Pasta de dinti alba este, de asemenea, foarte eficienta in tratarea acneei care se dezvolta pe piele in timpul sarcinii. Ingredientele sale antibacteriene ajuta la scaderea bacteriilor care provoaca aceasta problema.

4. Aloe Vera Aloe vera este un alt remediu natural. Ajuta la tratarea eficienta a acneei cu proprietatile sale de vindecare si antiinflamatoare.

5. Ulei de cocos Uleiul de nuca de cocos poate ajuta, de asemenea, datorita proprietatilor sale antibacteriene si antiinflamatorii.