Cum sa tratezi acneea eficient

Acneea este unul dintre cele mai discutate subiecte din zilele noastre. Este o afectiune neplacuta, atat pentru adolescenti cat si pentru adulti. Insa, cu tratamentul potrivit, poti ajuta la tratarea acesteia in proportii mari sau poti inhiba considerabil aparitia acesteia.

 

Din ce cauza apare acneea

Intotdeauna pentru a contracara eficient aparitia unei boli, trebuie in primul rand sa determini cauza. Cea mai eficienta si cea mai recomandata solutie e sa apelezi la un medic specialist, care iti poate indica exact cauzele aparitiei. Cauzele aparitiei acneei se pot datora schimbarilor hormonale prin care trece corpul odata cu inaintarea in vasrta, cat si datorita alimentatiei sau datorita unei rutine de ingrijire neadecvate.

 

Cum tratezi acneea eficient

Asa cum spuneam si anterior, gasind cauza poti interveni cu solutiile si tratamentele cele mai eficiente pentru a o remedia sau pentru a o reduce complet. Din pacate nu exista o solutie universala care sa iti spuna cum poti trata acneea.

Acorda o atentie deosebita la tot ceea ce pui pe piele si la ceea ce intra in contact cu organismul tau. E de preferat sa optezi pentru produse de ingrijire cosmetice cat mai curate, care sa nu contina o serie de iritanti specifici ce pot agrava si mai mult acneea. Solutiile potrivite in materie de ingrijire pot sa difere de la caz la caz, unde un efect benefic pot avea produsele dermatocosmetice, produsele bazate pe uleiuri esentiale, cosmeticele bio etc. Insa, trebuie sa tii cont ca daca tenul tau este unul foarte sensibil, acesta poate reactiona cu unul sau mai multe produse de acest gen, fie cu o parte din ingredientele lor. De aceea, recomandat este sa apelezi la recomandarile unui medic, care te poate indruma catre alegerea rutinei adecvate de ingrijire.

 

E recomandat totodata sa eviti sa iei tot felul de creme tratament si pastile, chiar si din farmacie care, de asemenea, ar putea avea un efect total opus. Daca solutiile de ingrijire nu au dat roade pana acum, probabil nu ai folosit produsele corespunzatoare.

Totodata, evita cand mai mult zaharul, ciocolata, produsele fast-food, care pot duce la agravarea acneei, facand-o si mai dificil de remediat.