Să începem cu începutul: dacă am lua în mod constant toate temerile noastre la valoarea nominală, am fi ocupați 24 de ore pe zi. De aceea, este important să aruncați o privire mai atentă la acele frici care vă stă în cale de secole. Care dintre acestea sunt cu adevărat justificate? Rețineți acestea. Începe cu cea mai mare frică a ta. Priviți-le pe fiecare în parte și evaluați-le pentru valabilitate.
Revizuiește-ți temerileSă începem cu începutul: dacă am lua în mod constant toate temerile noastre la valoarea nominală, am fi ocupați 24 de ore pe zi. De aceea, este important să aruncați o privire mai atentă la acele frici care vă stă în cale de secole. Care dintre acestea sunt cu adevărat justificate? Rețineți acestea. Începe cu cea mai mare frică a ta. Priviți-le pe fiecare în parte și evaluați-le pentru valabilitate.
Inspirați-vă de experiențe pozitiveEști pe cale să-ți transformi visul în realitate? Atunci nu te va ajuta prea mult dacă te complați cu gândurile tale distructive. De asemenea, nu este recomandabil să sapă în trecut pentru a spune „dar atunci nu a funcționat”. Pune-ți atenția asupra lucrurilor care au fost bune și au funcționat într-o situație. Așa vă încurajați și vă întăriți spatele. Deci preocupările pot fi lăsate deoparte și speranța îi poate lua locul.
Mutați-vă concentrarea din interior spre exteriorCând ne este frică, deseori ne îndreptăm toată atenția spre interior, asupra gândurilor noastre, asupra scenariilor catastrofale pe care le inventează capetele noastre și asupra reacțiilor noastre fizice de panică, cum ar fi palpitații, transpirații, tremurături etc. Când vă concentrați astfel asupra fricii tale, ești prins într-un vârtej care te îndepărtează de ceea ce ESTE de fapt acum. Atunci este important să te concentrezi pe perceperea realității din jurul tău pentru a „face real” altceva decât propria ta frică.
Confruntă-te pentru a depăși fricileDacă ți-e frică de o anumită situație, ajută dacă te expui la ea. Să presupunem că ați dori să susțineți prelegeri. Dar te temi că nu ești la înălțimea situației. Frica ei spune: „Te vei bâlbâi, vei pierde urma și vei deveni roșu ca o roșie”. Știi ce ajută împotriva unor astfel de temeri? Fă doar ceea ce ți-e frică. În cele mai multe cazuri, nu devine pe jumătate cât crezi.
Schimbați-vă interpretarea situațieiSă ne amintim: nu este niciodată situația, ci interpretarea care declanșează un sentiment, în cazul nostru care te sperie. Vestea bună este că este complet posibil să-ți schimbi interpretarea unei situații dând subconștientului tău posibilitatea de a alege diferite interpretări.
Fii drăguț cu tine însuțiDacă te afli într-o situație care de obicei îți declanșează frica, găsește-ți un tovarăș (imaginar) iubitor. Dă-i acestui însoțitor sarcina de a te sprijini și de a te convinge bine. Poți face acest lucru și vorbind cu dragoste cu tine însuți și încurajându-te să faci o anumită activitate. „Pot să o fac”, „Deja ai stăpânit situații mai dificile”, „Nu ai nimic de pierdut” – iar frica dispare automat fără să fii nevoit să te bazezi pe alții.
Pași MiciNu în ultimul rând, și cu puțină limbă în obraz, ceea ce ajută cu adevărat este atunci când exersați să vă înfruntați temerile din nou și din nou. Fă-o ca într-un joc pe calculator: Nu începe cu jocul final... Cel mai bine este să scrii un fel de ierarhie a fricii: Care este una dintre situațiile care mă sperie cel mai mult? Ce situație mă sperie puțin mai puțin? Ce fel de situație ar fi aproximativ în intervalul mediu? Și de ce îmi este doar puțin frică, dar suficient să înghit puțin?