Cum sa-ti vopsesti unghiile cu oja

Poate parea un lucru ce depaseste orice imaginatie si, la prima vedere, poate fi extrem de amuzanta ideea ca unele femei nu stiu cum sa-si infrumuseteze unghiile prin aplicarea unui simplu lac de unghii. Nu e un aspect pe care ar trebui sa-l judeci! Trebuie sa stii ca foarte multe persoane nu au conditii financiare pentru a-si procura chiar si un simplu lac de unghii, iar alte doamne petrec foarte mult timp la locul de munca sau cu atributiile zilnice incat isi fac manichiura fie la salon, fie au uitat ce inseamna ingrijirea mainilor prin acest mod extrem de simplu.

De aceea, consideram ca tehnicile aplicarii unor simple lacuri si oje pe unghii, pot fi pretioase pentru astfel de doamne care au ajuns acum sa caute indrumare in acest sens.

  

Ai nevoie in primul rand de cateva scule de baza precum: ojain culoarea dorita, niste dischete, niste betisoare de urechi, putina acetona si un lac.

In primul rand e recomandat sa aplici un strat de baza, adica un lac incolor sau de culoarea pielii care sa ajute la mentinerea culorii cat mai mult timp. Dupa ce aceasta s-a uscat, poti veni cu doua straturi subtire (sau doar unul, daca culoarea este suficient de intensa si de opaca) de oja colorata, lasand sa se usuce treptat fiecare strat. Sigilezi ulterior cu lac incolor si gata! Ai terminat!

Chiar daca te vei murdari pe alaturi, nu-ti face griji. Te poti folosi de betisoarele de urechi inmuiate in acetona pentru a sterge usor excesul. De asemenea mai poti folosi si niste banda adeziva (scoci), in care sa infasori degetul, lasand doar unghia vizibila. Odata ce oja s-a uscat, poti da scociul jos si marginile vor fi curate, iar manichiura va fi perfecta. Iar daca apici oja clasic, fara niciun fel de ajutor suplimentar, nu e gresit sa stergi unghia si sa aplici oja din nou, si din nou. Practica este esenta!

Evita de asemenea sa speli vase, sa te atingi de lucruri si sa faci orice timp de minim 5-10 minute. Astfel vei preveni transferul ojei de obiecte si bineinteles, degradarea culorii.