Cum sa-ti transformi casa intr-un loc ecologic

O casa ecologica este mai mult decat o mandrie: este una dintre principalele tendinte de decorare din intreaga lume si are de a face cu crearea de spatii durabile cu designuri moderne si detalii ecologice.

La un nivel mai structural, arhitectura ecologica include, la randul sau, materiale reciclabile pentru usi, ferestre si acoperis, paleti din lemn, printre altele, fara a neglija estetica.

Cheia pentru o casa ecologica

Iluminare: Lumina naturala este unul dintre elementele principale ale decorarii casei. Redarea de lumina prin distribuirea diferitelor ferestre, jaluzele si lampi va permite casei sa proiecteze o atmosfera vizuala atractiva.

Culoare: O decorare corecta, ecologica, se bazeaza pe o combinatie adecvata de culori inspirate de natura. Tonuri gri ca de piatra, verde muschi, albastru si albastru deschis sunt elementele de baza pentru un stil “eco”. Este important ca vopseaua sa nu fie toxica: cele cu baza de apa sunt ideale pentru spatiile interioare.

Mobilier: Designul ecologic propune transformarea, reutilizarea si recuperarea mobilierului intr-un mod “verde” si inteligent. In general, se bazeaza pe un design si pe materialele naturale cu o atingere rustica.

Robineti: o casa ecologica este un spatiu cu o cultura ridicata de ingrijire a apei, din acest motiv este foarte important ca aceste accesorii sa aiba sisteme diferite de salvare a lichidului vital, un bun exemplu fiind tehnologia Spot resist y motion sense.

Consum responsabil: pentru a obtine o casa ecologica, este important ca toate mediile sa contina elemente diferite sau sa economiseasca fie consumul de energie electrica, fie consumul de apa. Este important sa se mentina o cultura ecologica si sa se implice toti membrii familiei in aceasta sarcina pentru a genera o schimbare reala in utilizarea si exploatarea diferitelor surse de economii care dau locuintei adevaratul sens ecologic