Cum sa-ti monitorizezi copilul atunci cand foloseste un smartphone

Tehnologia a facut multe pentru a ne face viata mai usoara si mai eficienta. Cu toate acestea, ca parinte, trebuie sa va faceti griji cu privire la impactul pe care il pot avea dispozitivele cum ar fi smartphone-urile asupra copilului dumneavoastra. Intr-un moment in care devine obisnuit ca cei mici sa aiba propriul dispozitiv mobil, nu ar trebui sa va faceti griji cu privire la impactul negativ pe care un smartphone il poate avea asupra cresterii copilului dumneavoastra?

Exista totusi multe moduri in care utilizarea smartphone-urilor poate avea un impact pozitiv asupra vietii copiilor. Mesajele si internetul, inclusiv site-urile media sociale, pot sa extinda viziunea asupra lumii si cunostintele copiilor, sa ii ajute la terminarea temelor scolare, sa isi faca prieteni sau sa gaseasca sprijin si sa promoveze realizarile academice si problemele legate de justitia sociala.

Deci, cum va puteti ajuta copiii sa pastreze avantajele smartphone-urilor reducand in acelasi timp pericolele? Iata cateva sfaturi pe care le puteti gasi utile. Multe se aplica la accesul la Internet prin intermediul computerului, precum si prin intermediul telefoanelor inteligente.

  • Asigurati-va ca anuntati in prealabil copii ca le veti monitoriza mesajele, aplicatiile, mediile sociale, cautarile pe web si site-urile vizitate.
  • Scrieti regulile de utilizare a timpului si continutului, inclusiv aplicatiile si site-urile care sunt permise. Tineti cont de recomandarile expertilor pentru continutul mediatic, cum ar fi nici un continut violent inainte de varsta de 8 ani si niciun continut de stiri daca nu a fost vizualizat si discutat cu adultii inainte de varsta de 11 ani.
  • Reducerea treptata a monitorizarii pe baza cresterii si a experientei dobandite in legatura cu ceea ce este vazut sau auzit si respectand regulile.
  • Cunoasteti parolele copiilor dvs.
  • Solicitati ca aplicatiile sa fie descarcate de dvs. cu parola secreta, astfel incat sa le puteti verifica cu atentie.
  • Aplicatiile false pot arata ca ceva total diferit, permitand in acelasi timp accesul la continut periculos.