Cum să-ți dezvolți intuiția în 4 pași?

Confruntat cu agitația zilnică a mediului nostru hiperconectat, este foarte greu, dacă nu imposibil, să ne ascultăm mica voce interioară. Da, toți avem acel anunț personal al intuiției. Dar ce câștigăm dacă avem încredere în intuiția noastră, care ne garantează realitatea și ne facilitează luarea deciziilor în fața dilemelor pe care le întâlnim?

Descoperă în acest articol câteva semne incredibile care arată că poți avea încredere în intuiția ta. 

Ascultă-ți intuiția

A fi intuitiv ar însemna a putea acorda importanță unui lucru pe care nu îl vedem și pentru care nu avem nicio dovadă tangibilă. 

Mai bine, este să „ascultați în interior” și apoi să acționați. Desigur, intuiția necesită încredere în ceea ce simțim, în ciuda faptului că nu se poate lega această cunoaștere la inteligența rațională.

Ai putea spune că trebuie să ai „încredere în tine” pentru a fi intuitiv. Intuiția ta acționează ca un detector personal care te luminează adesea în alegerile sau acțiunile tale, rămânând în același timp în ton cu cine ești cu adevărat.

Recunoaște că, fără să știi cu adevărat de ce, mica ta voce interioară este adesea un ghid excelent care te-a servit bine de-a lungul anilor.

4 pași pentru a-ți dezvolta eficient intuițiaFii empatic

Încercați să acordați o atenție deosebită mediului dvs., propriilor emoții și celor ale altora, prețuindu-le și acordându-le importanță reală.

Ascultă-ți semnalele fiziologice

Fă-ți timp în fiecare zi pentru a observa ce simți despre corpul tău.

De asemenea, notează și reacțiile fizice pe care le simți atunci când trebuie să iei o decizie: ritmul cardiac, ritmul respirator, senzația de sufocare, de plenitudine etc.

Cultivați calmul

Calmul este esențial dacă speri să înțelegi și să asculți tot ce se întâmplă în jurul tău. Evident, vă permite să vă dezvoltați intuiția

Cu cât poți fi mai calm, cu atât îți dai mai multe șanse de a fi singur cu tine însuți. Și tocmai în aceste momente devii mai în ton cu tine însuți decât cu ceilalți!

Păstrați un caiet personal

Îți scrii visele, acțiunile, călătoria și cum te simți.

Este un exercițiu care îți permite apoi să te reconectezi și să faci conexiuni interesante în timp ce câștigi mai multă încredere în tine și în instinctele tale.

Să te bazezi pe ea sau să te ferești de intuițiile cuiva? 

Logica și raționamentul, desigur, vă permit să luați decizii bine informate și bine informate. Dar este, de asemenea, important să vă lăsați intuiția să vă ghideze. 

Într-adevăr, acest fler vă permite să profitați de mari oportunități, să îndrăznești să faci lucruri ieșite din comun și, de asemenea, să eviți, uneori, situații jenante.