Cum sa te tii de o rutina atunci cand lucrezi de acasa

Cum sa te tii de o rutina atunci cand lucrezi de acasa Cum sa te tii de o rutina atunci cand lucrezi de acasa

Munca de acasă este o provocare cu care se confruntă majoritatea oamenilor în aceste zile, datorită unei pandemii de lungă durată . Pentru toți acei oameni care au lucrat de acasă înainte și pentru cei care o încearcă acum, nu este ușor. Cumva, nu ajungem să terminăm o singură sarcină la timp, încărcătura muncii continuă să se acumuleze ca mâine nu.

O bucătărie aglomerată, grămezi de rufe murdare și un milion de alte treburi se uită înapoi la tine, în timp ce înoți prin ele, nivelul tău de frustrare crește în fiecare secundă. Nu uitați de televiziunea de zi care vă încearcă intențiile bune în fiecare secundă a zilei. Motivația te părăsește atunci când ai cel mai mult nevoie. Deci, cum vă puteți face munca mai ușoară și puteți planifica tranziția lină de la scaunul de birou la lounge-ul confortabil de acasă într-un mod ușor? Ei bine, nu transpirați următoarele strategii pot face munca și treburile mai puțin sarcină și mai plăcute.

MENȚINEȚI UN PROGRAM STRUCTURAT

Știm că este ademenitor să dormim strâns pe paturile noastre și să nu ne ridicăm și să mergem la sunetul strident al soneriei de alarmă. Ideea de a fi acolo este mult timp pentru a termina fiecare lucrare care vă așteaptă, cu toate acestea, lucrurile pot începe să coboare când amânarea se face mai bună de voi și vă lăsați totuși în lucruri minunate.

Singura cale de ieșire este menținerea unui program. Stabiliți și ora de începere și ora de sfârșit. În acest fel puteți include totul, de la pregătirea mesei, până la rufele dvs. pentru a intra într-o sesiune de exerciții, înainte de a începe să lucrați. Împărțiți-vă munca în segmente mici și faceți o pauză numai când terminați lucrarea.

REZERVAȚI UN SPAȚIU DE LUCRU

Mulți oameni încearcă să găsească un spațiu confortabil în casele lor pentru a lucra. Uneori patul devine locul de muncă pentru ei. Cu toate acestea, lucrul din pat poate interfera cu somnul. Și dacă aveți probleme cu somnul, acesta vă va afecta munca a doua zi. Majoritatea experților recomandă rezervarea patului doar pentru somn.

Patul dvs. se poate dovedi a fi un loc confortabil, dar trebuie să mențineți un spațiu de lucru cât mai departe de pat. Căutați un colț în camera de zi și se poate dovedi a fi un loc mai productiv decât dormitorul dvs.

REDUCEȚI DISTRACȚIILE

Pe măsură ce lucrăm, ajungem târziu din cauza distragerilor și întreruperilor nesfârșite. Trebuie să fim de acord cu acest fapt că, dacă distracțiile noastre nu ar fi mai bune decât noi, ne-am încheia munca mult mai devreme. Oferiți-vă ținte specifice și încercați să terminați lucrarea într-un interval de timp stipulat.

Aceasta va însemna să ignorați notificările telefonului și să vă verificați e-mailurile, câte una la oră. Dacă aveți copii acasă, lucrurile se pot dovedi mai dificile. Deci, dați-le și sarcini și verificați-le la fiecare oră sau cam așa ceva. Spuneți-le că pot întrerupe numai dacă au un motiv autentic pentru a face acest lucru. Ulterior, îi puteți recompensa pentru a face distractiv întregul exercițiu.

Uneori, devine deosebit de dificil să începi o sarcină, uneori sarcinile te pot intimida și nu vrei să începi. Dar, de îndată ce începeți, este posibil să simțiți că sarcina nu este atât de dificilă pe cât ați crezut inițial. Deci, începeți cu o regulă de 10 minute, nu lăsați distracțiile să vă fie mai bune, în acel timp de 10 minute. După cele 10 minute, te vei simți mai motivat să continui. Odată ce începeți, trebuie să continuați.

RĂSPLATA DE LA SFÂRȘITUL ZILEI

Munca devine mai veselă și mai interesantă atunci când te recompensezi la sfârșitul zilei. De exemplu, este posibil să obțineți motivația mai mare pentru a vă termina munca atunci când există o recompensă care vă așteaptă la sfârșitul zilei. S-ar putea să urmărești emisiunea preferată sau să gătești felul tău preferat. Sau preparați-vă băutura preferată imediat ce vă terminați munca. Mici stimulente de acest gen pot acționa de fapt ca o mare motivație.

De asemenea, nu uitați să vă răsfățați cu hacks de auto-îngrijire, pentru a vă rotunji munca pentru o zi. Acest lucru vă va face mai puțin stresat și vă va oferi un fel de închidere pentru ziua respectivă. În acest fel te vei simți odihnit și rar să mergi a doua zi. Încercați aceste hacks de auto-motivație și astfel puteți naviga în timpul zilei de lucru acasă ca o briză