Cum sa te remarci atunci cand cauti un loc de munca

Cum sa te remarci atunci cand cauti un loc de munca Cum sa te remarci atunci cand cauti un loc de munca

Piața locurilor de muncă este densă, cu noi absolvenți și experți experimentați deopotrivă, care caută cu disperare un loc de muncă. Toți au CV-uri impresionante și referințe credibile pentru a garanta abilitățile lor. Cei mai mulți dintre ei au, de asemenea, o experiență de lucru valoroasă pentru a-și secunda realizările academice.

Dar, rămâne întrebarea: ce anume face ca un candidat să fie mai bun decât celălalt?

La urma urmei, răspunsul la această întrebare este unul care vă poate ajuta să vă asigurați locul de muncă pe care l-ați privit cu cea mai mare dorință.

Iată câteva sfaturi care vă pot ajuta să vă personalizați, CV-ul și scrisoarea de intenție pentru a-l face cel mai de preferat în ochii comitetului de angajare.

Acest lucru poate părea un sfat foarte evident; cu toate acestea, nu este atât de simplu. Puteți să vă evaluați trăsăturile de caracter de bază și să le identificați ca puncte forte sau puncte slabe. Cu toate acestea, angajatorul dvs. dorește să găsească relevanța detaliilor pe care le furnizați.

De exemplu, ai fost ales să conduci membrii echipei tale, ceea ce te face să fii lider de grup. Acum, angajatorul dvs. vrea să știe ce abordare sau caracteristică a dvs. vă diferențiază de ceilalți lideri de grup. Simpla afirmare că sunteți un bun lider de grup nu poate fi numită forța voastră.

Faceți-vă cunoscută prezența. Nu este suficient să completați formularul unui post vacant. Marcați-vă prezența prin crearea de conturi pe platforme sociale precum LinkedIn și Handshake. De asemenea, ați putea încerca să creați bloguri personale care să vă valorifice interesul și hobby-urile și să vă descrie pasiunea. Angajatorul dvs. ar putea fi impresionat de CV-ul dvs., dar ar fi interesat să găsească dovezi tangibile ale eficienței dumneavoastră.

După cum spune vechea zicală, „îmbracă-te pentru slujba pe care ți-o dorești”. Angajatorul dvs. dorește să știe că vă puteți îmbrăca elegant pentru a se potrivi promoției pe care o obțineți pentru a nu strica reputația afacerii. Dacă sunteți angajat ca manager financiar, veți reprezenta afacerea în fața unui institut financiar, iar modul în care vă îmbrăcați poate avea o mare influență asupra modului în care institutele financiare percep afacerea.

Nu în ultimul rând, fii tu însuți! Angajatorul dvs. a efectuat mai multe interviuri și poate vedea prin mască. Dacă nu sunteți un cititor pasionat și adăugați acest lucru ca hobby, nu vă înșelați angajatorul. Dacă minciuna dvs. este descoperită, angajatorul dvs. vă va găsi un candidat nedemn, deoarece nu puteți fi fidel afacerii și sunteți susceptibil de fraudă.

Prin urmare, nu este nevoie să vă spălați CV-ul cu minciuni și fragmente de adevăruri despre voi înșivă. Fii tu însuți și ai șanse mai mari de a-ți asigura un loc de muncă.