Cum sa te parfumezi corect sa iesi in evidenta

Cum sa te parfumezi corect sa iesi in evidenta Cum sa te parfumezi corect sa iesi in evidenta

Sfaturi in ceea ce priveste parfumarea

  • Pastrati-va parfumul la adapost de lumina, caldura, umiditate si de variatiile de temperatura.
  • Preferati un loc racoros si intunecos, cu temperatura constanta pentru a va pastra parfumul.
  • Pastrati-va sticla in ambalajul sau original.
  • Un parfum nu se pastreaza mai mult de 3 ani si asta, doar daca e bine pastrat.
  • Cumparati cantitati mici pentru a nu suferi o alterare rapida.
  • Nu agitati niciodata flaconul.
  • Nu va parfumati inainte de o expunere la soare, pentru a evita pigmentarea.
  • Daca gradinariti, evitati sa va parfumati, fiindca riscati sa fiti inconjurati de mici insecte.
  • Nu ezitati sa va schimbati parfumul dupa propria dispozitie, dupa anotimpuri, ocazii sau, pur si simplu, dupa bunul vostru plac.
  • Nu se pot testa mai mult de 3 arome o data, cu exceptia cazului in care aveti un nas deosebit; dati-va cu parfumul preferat si asteptati 24 de ore. Veti simti cum mirosul se raspandeste pe pielea voastra.

No. 5 de Chanel

Aparut pe 5 mai 1921, No. 5 de Chanel e inca unul dintre parfumurile cele mai celebre. Numar fetis al „Domnisoarei” Chanel, parfumul a fost lansat in ziva de 5 a celei de-a cincea luni intr-un simplu flacon patrat cu colturile rotunjite. De atunci, forma sa e putin modificata, pastrand, totusi, liniile originale.

Ernest Beaux a fost creatorul acestui parfum proaspat de aldehide in care se amesteca iasomia de Grasse, trandafirii de mai, ylang-ylang-ul de Madagascar, pentru a se termina cu santalul de Mysore si cu bobul tonka. Marilyn Monroe lansa o fraza care propulsa No. 5 la rangul de parfumuri clasice si mereu moderne; cand a fost intrebata ce poarta cand merge la culcare, ea a raspuns: „Cateva picaturi de No. 5 de la Chanel, bineinteles!”.

L’air du Temps de Nina Ricci

Parfum rafinat aparut in 1948, L’air du temps continua sa le cucereasca pe femeile din intreaga lume. Cine nu cunoaste acest superb flacon cu 2 porumbei inlantuiti, semnat Lalique? Acest proaspat parfum e compus din note de gardenie, iasomie, santal de Mysore, ylang-ylang, garoafa, trandafir iute si iris. E cel mai apreciat printre parfumurile Casei Ricci.

Nina Ricci si fiul sau Robert au fondat casa de moda in 1932 si, incepand din acest moment au urmat compozitii mai feminine. Un prim parfum care a precedat L’air du temps a fost Cceur joie care n-a fost un succes. Au urmat altele, dintre care cele mai cunoscute: Fleur de Fleur, Deci Dela, Nina, Le belles de Ricci. Numarandu-se printre cele mai mari succese ale parfumeriei, flaconul a fost oferit in diferite culori pentru cea de-a 50-a aniversare in serie limitata.

Ce putem spune despre acest nume atat de potrivit epocii in care a fost creat, despre acest flacon seducator si atat de romantic!