Cum sa te lasi de fumat

Procentul persoanelor fumatoare din intrega lume este din ce in ce mai mare, de la o zi la alta. Studiile sunt din ce in ce mai ingrijoritoare, mai ales ca fumatul este un viciu care in zilele noastre apare chiar si de la cele mai fragede varste.

Iar fumatul, dupa cum se stie, nu are intocmai efecte pozitive asupra organismului, fiind unul dintre principalele cauze ale cancerului pulmonar.

Asadar, daca ai ajuns sigur te-ai gandit cel putin o data sa te lasi de fumat, din cauza unor lipsuri financiare, fie din cauza unor probleme de sanatate sau pentru ca doresti sa eviti sa mai aloci bani pe o serie de vicii care nu-ti aduc niciun beneficiu real. Cum poti face asta? Vei afla in cele ce urmeaza.

Cum sa te lasi de fumat

 

l  Redu numarul tigarilor treptat

Pentru cei slabi de caracter poate fi mult prea drastica metoda in care renuti la fumat dintr-o data. Asa ca poti opta pentru a te lasa de fumat cu pasi marunti, reducand treptat numarul tigarilor fumate intr-o zi.

Petrece mai mult timp in aer liber, ocupa-ti timpul cu diferite activitati, distragandu-te asadar de la dorinta de a fuma accentuat, pana cand vei renunta complet la acest obicei.

 

l  Apeleaza la remedii farmaceutice sau la consiliere

O alta metoda clasica de a renunta la fumat e sa ceri ajutor, fie apeland la un grup de sprijin in acest sens, fie sa apelezi la o serie de produse cu rol impotriva fumatului (pastile, plasturi etc.).