Cum sa te confrunti cu colegii la locul de munca

  • Duminică, 1 Mai 2022
  • Diverse
  • Publicat de
Colegi Colegi

Aceste sfaturi va pot ajuta sa coexisteti cu persoana de la locul de munca care incepe fiecare propozitie cu "Ei bine, de fapt".

Stiu-totul. Aproape fiecare birou are (cel putin) unul. Stii, cineva care se crede expert in toate lucrurile, de la raportul anual al companiei pana la igiena dentara canina, se pare ca e in timonerie. Si, ca atare, trebuie sa stii cum sa faci fata unui stie-totul.

Acest obositor stie totul la locul de munca este prima persoana care evalueaza care ar trebui sa fie bugetul lunar, cate articole sa posteze pe blogul companiei si ofera o opinie despre aproape orice subiect.

Nu este bine sa te confrunti cu astfel de persoane deoarece te pot impiedica la dezvoltarea personala. Este bine sa eviti pe cat posibil astfel de perosane si sa iti vezi de propria dezvoltare personala, astfel veti incasa un salariu mult peste salariul minim pe economie.

Deci ce faci daca iti place meseria, dar nu suporti acest tip de coleg/iritant? Oricat de tentant ar fi, nu poti spune "Multumesc, dar te inseli" si sa pleci. Trebuie sa te bazezi pe inteligenta ta emotionala. Urmati aceste sfaturi despre cum sa faceti fata unei persoane care stie totul.

Empatizati cu acest tip de persoane

Oricat de dificil ar fi, trebuie sa-ti tii sub control agravarea. De indata ce vezi gura deschisa a colegului care stie totul, rezista impulsului de a-ti da ochii peste cap. In schimb, incercati sa gasiti un teren comun. Concentrandu-va pe ceea ce sunteti de acord amandoi, va va fi mai usor sa auziti cealalta persoana.

Acest lucru ajuta, de asemenea, la indepartarea oricaror emotii negative si va permite sa ascultati fara o agenda, punandu-va in situatia de a afla de ce cei care stiu totul alege sa se autopromoveze in mod constant.

De exemplu, cel care stie totul ar putea deveni defensiv, deoarece crede ca oamenii ii resping incercarile de a contribui la echipa.

"Am idei grozave, dar nimeni nu ia niciodata in serios ideile mele", gandeste el in timpul intalnirilor, in timp ce te intrerupe pentru a se asigura ca oamenii ii aud parerea. In acest caz, recunoasterea ideilor persoanei va stabili probabil o relatie de lucru mai buna.

Intelegand ce declanseaza raspunsul "stii totul", vei sti cum sa eviti sa impiedici acel fir.

Utilizati-le punctele forte

Spre deosebire de ceea ce ar putea crede cei care stiu totul, de fapt, nu stie tot. Dar daca lucreaza alaturi de tine, are un set de abilitati puternice, care i-au castigat un loc la masa. A invata cum sa faci fata unei astfel de persoane nu inseamna doar sa-ti salvezi mintea; este si despre a te face sa arati bine la serviciu.

Daca esti destul de inteligent sa eviti aceste persoane si sa le asculti doar atunci cand este nevoie te va ajuta in cariera, ba chiar, poti fi sustinut de acea persoana in dezvoltatea ta personala. Acest lucru poate insemna un salariu mai mare, cresterea in scara ierarhica a companiei si multe alte beneficii. Pentru a intelege exact termenii financiari iti recomandam utilizarea unui calculator salariu net si calcul salariu brut, ambele pot genera fluturas de salariu cu taxele si impozitele catre stat.

Sugerati-i sa fie responsabila de o ramura a unui proiect (buget, contracte etc.), astfel incat sa isi poata indoi muschii fara a incalca responsabilitatile celorlalti. Acest lucru le ofera un sentiment de proprietate si autoritate in acest domeniu special, ceea ce ii poate face mai susceptibili de conducerea altor oameni in alte domenii.

Straduiti-va pentru colaborare, nu concurenta Adresati-va elefantului in sala de conferinte. Cand stiti ca va trebui sa lucrati cu un birou care stie totul la un proiect (si va este teama), purtati o conversatie sincera despre lucrul impreuna.

Spune-ti intentia: "Ar trebui sa lucram la acest proiect ca o echipa si stiu ca nu vom fi intotdeauna de acord. As dori ca munca sa foloseasca ambele idei." A fi foarte direct poate fi de mare ajutor. De exemplu, spune: "Ion, ai opinii foarte puternice si admir asta; totusi, ma simt intrerupt si respins cand insisti ca ai dreptate sau nu esti dispus sa faci compromisuri sau sa colaborezi. cu mine."

Nu va certati si nu va uitati la cap, pentru ca asta va va frustra doar pe amandoi. Oferiti-va ideile in cadrul intalnirilor de echipa, dar nu va puneti scopul de a le respinge ideile. Spuneti pur si simplu o alta posibilitate sau o perspectiva alternativa a problemei, fara a o face competitiva.

Sau nu te intelegi cu cei care stie totul

Uite, nimeni nu te obliga sa ramai la o slujba care te obliga sa inveti cum sa faci fata unei persoane stie-tot cand mai degraba tipi in gol. Exista o solutie si se numeste gasirea unui nou loc de munca care este mai putin enervant decat cel pe care il aveti in prezent. Sau ai putea lucra mai mult.