Cum sa te bucuri mai mult de sex, conform stiintei

  • Vineri, 30 Octombrie 2020
  • Diverse

Dorinta sexuala, din punct de vedere fiziologic, face parte din curba de raspuns a placerii, care este compusa din trei elemente: anxietatea erotica, excitarea si orgasmul. Aceste elemente sunt baza intimitatii noastre pentru a avea o viata sexuala mai buna.

 

De la frecventa cu care este necesar sa se practice sexul, la locul unde este cel mai bine de realizat, diverse studii au abordat secretele pentru o activitate sexuala mai buna.

 

Cum sa te bucuri mai mult de sex, conform stiintei

Pentru a descoperi aceste secrete, exista cateva studii care ne pot da niste indicii despre cum sa ne imbunatatim viata sexuala.

 

Imbracati-va in rosu

Un studiu publicat in Jurnalul Personalitatii si al Psihologiei Sociale, sugereaza ca barbatii sunt mai atrasi sexual de femeile care poarta rosu. Aparent, acea culoare ii poate face sa se simta fascinati, sa devina mai atenti si generosi cu ele. Si cel mai interesant lucru: barbatii nu sunt constienti de rolul jucat de culoare in aceasta atractie.

 

Jucarii sexuale

„Jucariile sexuale” nu sunt noi, dar sunt recomandate de medici pentru a imbunatati sanatatea sexuala. Dupa menopauza, vibratorul este indicat pentru a preveni uscarea si pentru a imbunatati elasticitatea tesuturilor vaginale. Este indicat, de asemenea, ca o formare pentru femeile adulte sa masturbeze si sa imbunatateasca raspunsul lor orgasmic, spun specialistii.

 

Dati frau fanteziilor

O problema pe care multi barbati si femei o gasesc atunci cand vine vorba de a trata relatiile sexuale, este ca fanteziile lor par social inacceptabile sau contrazic modul lor de a vedea lumea. Trebuie avut in vedere faptul ca ceea ce se intampla atunci cand facem sex, cu conditia sa fie convenit de comun acord, este ceva de care toti se bucura, este pur si simplu o parte a unei fantezii si nu trebuie sa fie o reflectare a vietii noastre sociale.

 

Faceti miscare, dar nu exagerati

Nu exista nici o indoiala ca a fi in forma fizica buna este benefic pentru sanatatea noastra si poate chiar sa ne faciliteze dezlantuirea fanteziei noastre, mai ales daca acestea includ pozitii complicate. Cu toate acestea, un studiu recent a constatat ca barbatii care practica exercitii fizice intense foarte des, pot avea un libido mai scazut decat cei care practica mai putin intensiv.