Cum sa scrii un CV bun

Pe piata de vanatoare a locurilor de munca, exista o multime de moduri in care un angajator poate invata despre eventualele angajari; de la carti de vizita, la site-uri web personale, la cereri de locuri de munca.

Desigur, nici o bucata mica de hartie nu este mai cunoscuta decat CV-ul.

Dar ce se intampla daca un angajator va solicita un CV?

Ce este un CV?

Pentru a afla intr-adevar ce este un CV, trebuie mai intai sa vorbim despre ceea ce inseamna CV-ul. Scrisorile CV reprezinta un curriculum vitae care in latina inseamna „cursul vietii”.

In functie de cate realizarei aveti, documentul complet poate varia in lungime de la doua la trei pana la zece pagini sau mai mult!

Un CV bun este vizat in mod specific (sau asa cum ne place sa spunem, „personalizat”) la locul de munca la care aplicati.

Asigurati-va ca evidentiati aptitudinile si experientele relevante pe care le-ati avut, care se aliniaza la pozitia pe care o cautati si incercati sa nu includeti informatii care nu sunt relevante.

Cand va detaliati istoria educationala, doriti sa o faceti in ordine cronologica inversa. Asigurati-va ca includeti lista completa a diplomelor, inclusiv cele pe care le-ati castigat deja si orice ati putea urmari in prezent, precum si locul in care ati primit educatia.

Asigurati-va ca listati anii absolvirii. Daca sunteti autorul unei dizertatii sau al unei teze, veti include aceste informatii aici, precum si numele consilierului dvs.

Pentru istoria dvs. de lucru, doriti sa includeti nu numai locul in care ati lucrat, ci si orice experienta aplicabila in legatura cu acea munca.

Daca sunteti un educator si nu numai ca predati, dar de asemenea lucrati intr-un laborator de cercetare sau intr-o instalatie, ati dori sa includeti asta aici. Experienta in domeniu, experienta de conducere, munca voluntara inrudita si orice alta experienta care se raporteaza la angajarea dvs. merge in aceasta sectiune.

Un CV contine adesea o sectiune care acopera domeniile dvs. de interes. In timp ce acest lucru poate parea neobisnuit, acesta poate oferi unui potential angajator mai multa intelegere a ceea ce va doriti, motiv pentru care este atat de important sa va asigurati ca va ocupati cu atentie de aceasta sectiune.

Cate limbi vorbiti? Vorbiti fluent in mai multe limbi? Cum ramane cu programele de calculator? Sunteti un designer de grafica realizat, care are cunostinte extinse despre software-ul specific? Listati si asta!