Cum să scrii scrisoarea de intenție perfectă

  • Joi, 19 Ianuarie 2023
  • Afaceri
  • Publicat de
Cum să scrii scrisoarea de intenție perfectă Cum să scrii scrisoarea de intenție perfectă

O scrisoare de intenție este adesea prima ta șansă de a face o impresie cu un potențial angajator. Aceasta oferă informații de fond despre motivul pentru care sunteți interesat de postul respectiv și ar trebui, de asemenea, să arate că sunteți candidatul potrivit pentru acest post. Dar, cum se scrie o scrisoare de intenție perfectă?

În această postare pe blog, vom discuta despre ce detalii să includeți și ce greșeli să evitați atunci când vă redactați propria scrisoarea de intenție.

Ce detalii ar trebui să includeți? Indiferent dacă scrieți o copie digitală sau fizică a unei scrisori de intenție, există anumite detalii pe care angajatorii se vor aștepta să le vadă.

Începeți prin a vă prezenta și oferiți o scurtă prezentare a calificărilor și experienței care vă fac potrivit pentru acest rol. Nu uitați să menționați orice certificări sau diplome relevante.

În continuare, explicați de ce credeți că firma este potrivită pentru dumneavoastră și de ce postul vă atrage personal.

Acest lucru poate fi făcut prin menționarea anumitor elemente ale culturii sau valorilor companiei care rezonează cu dumneavoastră, precum și prin descrierea modului în care abilitățile dumneavoastră ar fi benefice pentru operațiunile companiei.

În cele din urmă, evidențiați orice premii sau recunoașteri care demonstrează nivelul dvs. de succes în rolurile anterioare și furnizați datele de contact pentru ca angajatorii să poată da curs întrebărilor suplimentare sau solicitărilor de informații suplimentare din partea dvs.

Ce greșeli ar trebui să evitați? Cel mai important lucru atunci când scrieți o scrisoare de intenție de succes este evitarea greșelilor comune, cum ar fi greșelile de scriere și greșelile gramaticale - aceasta este una dintre cele mai rapide modalități de a vă fi respinsă candidatura!

În plus, nu uitați să adaptați fiecare versiune a scrisorii dumneavoastră de intenție pentru a corespunde cerințelor specifice ale postului prezentate în fiecare anunț de angajare; angajatorii nu vor aprecia să primească scrisori generice trimise în masă!

Exemplu adaptabil de scrisoare de intenție Folosiți acest exemplu adaptabil ca sursă de inspirație atunci când vă creați propria versiune unică: Stimate [manager de angajare], vă scriu ca răspuns la [postul] anunțat pe [avizier de angajare].

Având în vedere experiența mea solidă în [domeniu relevant], am încredere că pot depăși așteptările în acest rol. Ca parte a experienței mele, am [realizări cheie], ceea ce mă face un candidat ideal pentru acest post. Cred că a lucra la [numele companiei] este exact ceea ce am nevoie în această etapă a carierei mele, deoarece [motive]. În plus, mă angajez să ofer servicii excelente pentru clienți și să dezvolt relații pe termen lung cu clienții - trăsături care au fost evidențiate de foștii angajatori prin premii precum [exemplu].

Vă rog să găsiți atașat CV-ul meu care prezintă în detaliu experiența mea profesională, împreună cu referințe de la colegi respectați care pot atesta abilitățile mele profesionale. Dacă este necesar, vă rog să nu ezitați să mă contactați la adresa de e-mail sau la numărul de telefon furnizate mai jos, în cazul în care există întrebări suplimentare cu privire la calificările sau experiențele mele care nu au fost abordate în CV-ul meu.

Vă mulțumesc pentru că v-ați făcut timp să mă luați în considerare pentru acest post; aștept cu nerăbdare să am vești de la dumneavoastră în curând! Cu stimă, [Numele dumneavoastră] Concluzie: Redactarea unei scrisori de intenție eficiente nu este dificilă dacă știi ce detalii trebuie incluse și ce greșeli trebuie evitate!

O modalitate excelentă de a începe să redactați o scrisoare de intenție eficientă este să vă inspirați din exemplul nostru adaptabil oferit mai sus atunci când creați o scrisoare de intenție adaptată în mod specific pentru fiecare rol disponibil - amintiți-vă doar să nu faceți prea multe modificări pentru a nu părea generică! Mult noroc!