Cum sa renunti la fantomele trecutului

Cum sa renunti la fantomele trecutului Cum sa renunti la fantomele trecutului

 Pregateste-te sa infrunti fantomele din dulap. Un trecut nerezolvat te va bantui toata viata daca nu ai de gand sa-i oferi atentie pentru a rezolva situatia. Odata ce treci prin durere, tristete si dezamagire poti ajunge sa intelegi pe deplin ce s-a intamplat si sa incepi sa te eliberezi treptat de povara trecutului tau. femeionline.com iti prezinta cateva sfaturi pentru a renunta la trecut si a te bucura de prezent.

Infrunta-ti trecutul. Chiar daca nu vrei sa revizitezi anumite aspecte din viata ta pentru ca iti aduc durere, ai nevoie sa te duci in cele mai intunecate colturi pentru a nu permite partii din mintea ta, care se leaga de trecut, sa te domine. Daca nu reusesti sa ai o viziune clara asupra a ce s-a intamplat, cauta ajutor terapeutic si incepe eliberarea.

Accepta ca nu poti schimba ce s-a intamplat, doar modul in care privesti situatia.Nu poti da timpul inapoi si nu poti schimba trecutul. Nu pot sa faci asta fizic, insa daca schimbi perspectiva, ranile incep sa se vindece. Lasa durerea emotionala acolo, nu o aduce cu tine in prezent pentru a-ti umbri relatiile cu cei dragi. Ia trecutul ca pe o lectie, invata din el si aplica toate cunostintele pentru o viata mai buna in prezent.

Nu-i asculta pe cei care vor sa te raneasca. De obicei suntem abuzati de cei din jur pentru ca vor sa se simta puternici si importanti. Este alegerea ta cum ii lasi sa te trateze, asa ca este indicat sa iei atitudine. Daca sunt oameni care-ti reproseaza ca esti prea independenta, sensibila sau prea rece, incearca sa vezi situatia obiectiva. Poate vor sa fii dependenta de ei sau ca raceala te opreste sa le auzi scuzele. Compara opiniile si insultele celor din jur cu cele ale altor oameni din viata ta. Vezi care este adevarul si abia atunci vezi cum te pozitionezi fata de situatia in care te afli.

Scrie ce iti place la tine. Genul asta de sortare are nevoie de timp si introspectie. Este o vindecare destul de profunda. Incepe prin a face o lista cu ce-ti place tie pentru a te separa de ce spun ceilalti. Apoi scrie ce spun ceilalti despre tine. Accepta tot ce consideri ca te reprezint, ca parte din tine, fie ca sunt de bine sau de rau.

Simte recunostinta pentru prietenii care sunt mereu alaturi de tine. Gandeste-te la cei care sunt alaturi si nu te intrista cu gandul la cei care nu te respecta sau apreciaza. Concentreaza-te pe oamenii care conteaza, tine-i aproape, respecta-i si porneste cu ei la drum.

Mergi mai departe. Admite ca traiesti in prezent cu bagajele adunate in trecut. Acestea nu vor disparea ca prin minune, ci accepta ca ele fac parte din tine. Abia atunci poti sa renunti la manie, incrancenare, frustrari si tristete. Analizeaza cu atentie cine esti si ce experiente din trecut influenteaza azi modul in care reactionezi. Vezi ce iti declanseaza tie emotii puternice si cauta in trecutul tau sa vezi cand ai mai simtit asta. Asa poti raspunde multor intrebari si poti avea un prezent fara frica sau furie

Scoate-ti trecutul din viitor. Adica nu mai lasa experientele din trecut sa te controleze. Daca ai invatat lectiile, atunci ele se vor aplica fara ca tu sa te raportezi la ce ai trait candva. Incearca sa spargi sistemul si tiparele pe care le-ai tot folosit. Este o perioada noua, iar tu esti un om now. De obicei transferam emotiile din trecut atunci cand ne confruntam cu situatii similare in prezent si automat ele devin negative, bazandu-se pe scenariul din trecut. Cu ele vin si reactiile cu care ne-am obisnuit in locul unor actiuni diferite ale persoanei care am devenit.

Ia-o treptat si evita sa iei decizii pripite. Vindecarea nu se petrece de pe o zi pe alta. Impacarea si acceptarea trecutului este un proces lung si extrem de dureros. De multe ori renuntam speriati si ramanem agatati de iluzii, apoi o luam iar de la capat. De si mai multe ori cand credem ca am reusit, ajungem in situatii care ne demonstreaza ca inca mai avem, acest lucru ne demoralizeaza si ne acutizeaza emotiile negative. Lectiile se invata cu timpul, cu fiecare situatie din viata reala si prezenta, cu fiecare pas mic catre sine.

Ai rabdare cu tine. Lucreaza in fiecare zi. Schimba un lucru cat de mic in fiecare clipa si vei observa ca totul va merge din ce in ce mai bine.