Cum sa reduci disconfortul termic cauzat de temperaturile ridicate

 

Multi sunt cei care iubesc vara si/sau temperaturile ridicate, atat la interior, cat si la exterior. Insa, aspectul negativ este ca toate aceste temperaturi ridicate pot cauza deseori un confort termic mai mult sau mai putin suportabil.

Totodata, temperaturile mult prea ridicate pot duce la o serie de disfunctii ale corpului si pot afecta echilibrul corporal si starea de spirit. De aceea, astazi ne-am gandit sa-ti venim in ajutor cu cateva sfaturi in ceea ce priveste balansarea echilibrului termic si reducerea disconfortului cauzat de temperaturile mult prea ridicate.

  

1, Apa termala

Apa termala este o solutie des intalnita in locuintele proprietarilor si utilizata in diferite scopuri. Ea poate fi de asemenea solutia ideala in reimprospatarea corpului ori de cate ori te confrunti cu un disconfort termic. Apa termala contine foarte multe minerale care pe langa efectul revigorant, va ajuta la tratarea unor perfectiuni, la prevenirea si tratarea arsurilor, la hidratarea pielii etc.

 

2. Deschide geamurile larg

Una dintre cele mai intalnite modalitati de a reduce disconfortul termic in locuinte e prin deschiderea simultana a doua geamuri, doua usi sau oricare dintre acestea. Acest lucru va favoriza circulatia aerului in locuinta sau in mai multe incaperi, fapt ce va duce la aerisirea spatiului si la reducerea disconfortului termic.

 

3. Instalarea unui ventilator

Un ventilator este o alegere extrem de practica pentru a reduce disconfortul termic ce are loc intr-o incapere, cat si la exterior. De pilda, in calatorii, poti folosi un ventilator mic, portabil. Iar la interior, poti apela pentru diferite tipuri de ventilatoare si sisteme de racire precum: aerul conditionat, ventilatorul cu picior, ventilatorul de masa, ventilatorul de birou.

 

4. Utilizarea unui tip de tesatura adecvata

Disconfortul termic poate fi accentuat deseori si de imbracamintea neadecvata, cum ar fi tesaturile din materiale sintetice. De aceea, in sezonul cald si nu numai, este recomandata folosirea unor tesaturi durabile si prietenoase care sa-ti lase corpul sa respire si care totodata sa previna disconfortul termic. Poti opta astfel pentru lenjeriile din in, bumbac, matase etc. cat si pentru imbracamintea realizata din aceste materiale.