Cum sa previi uscaciunea parului

 

Un par suplu, moale si hidratat, va avea intodeauna multe lucruri de castigat. Unul dintre beneficiile pe care le ofera hidratarea accentuata parului este faptul ca previne uscarea firelor de par si, in consecinta, uscarea si degradarea acestuia.

Un par uscat este mai predispus la rupere,, ceea ce inseamna ca va trebui sa-l tunzi constant pentru a preveni acel aspect de pamatuf, incurcarea accentuata, cat si caderea firelor de par care se depun cu usurinta pe orice.

Iar pentru a preveni uscarea accentuata a parului exista o sumedenie de optiuni simple la care poti apela. Hai sa le descoperi!

Cum poti preveni uscarea si deteriorarea parului

 

1. Poarta palarie

Unul dintre cei mai nocivi factori pentru degradarea parului sunt conditiile climatice. Atat caldura, cat si frigul, cu poluarea aferenta din mediul inconjurator, reprezinta o serie de motive care accentueaza senzatia de uscaciune a parului. De aceea parul ar trebui ferit si capul acoperit, indiferent de sezon.

Palaria se poate transforma nu doar intr-un accesoriu ce-ti va schimba tinuta si aparitia, dar totodata este si unul dintre accesoriile cele mai versatile care te pot ajuta sa-ti protejezi parul impotriva uscaciunii.

 

2. Foloseste uleiuri hidratante

La fel ca si lotiunile, uleiurile hidratante sunt un bonus pentru par. Si le poti gasi oriunde pe rafturile magazinelor intr-o formulla specializata sau poti apela inclusiv la o serie de uleiuri alimentare ce se pot regasi in copilarie.

Fie ca alegi sa le folosesti ca atare, cateva picaturi pe parul umed sau uscat, fie ca optezi pentru a le introduce in masti de par, uleiurile hidratante nu te vor dezamagi din toate punctele de vedere. Pretul este mai putin influentat de actiunea acestora.

 

3. Aplica cel putin o masca pe saptamana

Fie ca apelezi la mastile din comert, fie ca alegi sati prepari singur(a), acasa, niste masti naturale din uleiuri si vitamine, masca de par ofera o hidratare intensa, fortificand si hidratand parul in acelasi timp. Utilizand in mod constant o masca de par ii poti asigura o hidratare profunda, o stralucire impecabila si, in acelasi timp, poti preveni uscarea, deteriorarea si caderea accentuata a firelor de par.