Cum sa prelungesti durata de viata a bateriei laptopului

Bateriile nu dureaza pentru totdeauna. Veti observa ca bateria laptopului si / sau a smartphone-ului nu dureaza atat timp cat v-ati dori. Pentru a maximiza durata de viata a bateriei, si pentru a obtine o autonomie zilnica mai mare, urmati aceste sfaturi.

Astazi ne vom concentra pe obiceiuri pentru a creste durata de viata utila a bateriei laptopului pentru a avea o durata de viata mai lunga si, mai presus de toate, cu o utilizare mult mai eficienta pentru mai mult timp.

Cum sa prelungesti durata de viata a bateriei laptopului

Toti oamenii care au sau au avut un calculator portabil stiu ca, dupa un timp, bateria incepe sa cedeze si trebuie sa ne bazam pe o priza electrica pentru a ne mentine conectati. Deteriorarea functionarii se datoreaza in principal faptului ca bateriile pentru notebook sunt proiectate cu o anumita capacitate de incarcare, dar, in timp, tind sa-si piarda capacitatea de a retine incarcatura.

Stim ca este un fapt ca bateria va muri la un moment dat, totusi, exista cateva sfaturi care va pot ajuta sa aveti grija de bateria laptopului pentru a dura mai mult. Apoi vorbim despre care sunt unele dintre ele.

Nu supraincarcati bateria laptopului

Bateriile si temperaturile extreme nu sunt prieteni buni, atat peste 40 de grade cat si sub 0 grade; evitati utilizarea bateriei calculatorului, deoarece aceasta poate reduce eficacitatea pe termen lung, in mod semnificativ, astfel trebuie sa evitam aceste scenarii in cazul in care lucram cu bateria. De asemenea, trebuie sa tinem cont de faptul ca trebuie sa evitam aceste temperaturi ridicate ca urmare a utilizarii necorespunzatoare a calculatorului.

Baterie portabila

Este interesant faptul ca, daca bateria este detasabila, o scoatem din cand in cand de mai multe ori pe an si putem curata conectorii. Putem face acest lucru cu o carpa umezita cu alcool, curatand piesele metalice care se conecteaza cu computerul.

Nu lasati bateria sa se termine complet

Este una dintre principalele cauze ale faptului ca bateria isi pierde proprietatile inainte de timp, asteptand ca aceasta sa fie complet descarcata pentru a o reincarca. Trebuie sa evitam aceasta situatie, deoarece acesta este unul dintre factorii care fac ca bateria laptopului sa isi piarda proprietatile inainte de timp. Este ideal ca atunci cand incarcati intre 40% si 20%, conectati-l pentru a reincarca din nou.

Scoateti bateria

Nu exista nici o indoiala ca bateria este cheia pentru functionarea laptopului. Daca utilizati calculatorul multe ore pe zi, la domiciliu, expertii recomanda scoaterea bateriei: in caz contrar, veti contribui la supraincalzirea de care tocmai am vorbit.