Cum sa pregatiti copii pentru un nou an scolar

  • Sâmbătă, 21 Decembrie 2019
  • Familie

Aceste idei va vor ajuta sa va pregatiti copilul pentru noul an scolar. Pe masura ce se apropie prima zi a scolii, exista multe lucruri pe care le puteti face pentru a va asigura ca copilul dumneavoastra se afla ferm pe drumul spre succesul scolar.

Cateva recomandari pentru pregatirea celui mic pentru inceperea anului scolar

* Incepeti cu o saptamana inainte de inceperea anului scolar pentru a cere copiilor dvs. sa mearga la culcare si sa se trezeasca mai devreme. Acest lucru va face ca adaptarea la programele scolare sa fie mai suportabila.

* Incepeti sa scadeti orele de jocuri video, filme sau televiziune. Incurajati exercitii, jocuri de strategie, lectura.

* Eliminati toate produsele alimentare junk din timpul vacantelor si incorporati fructe, legume, cereale integrale si orice alimente nutritive in dieta dumneavoastra. Ceea ce mancam este combustibilul pe care corpul il foloseste pentru a lucra.

* Eliminati bauturile racoritoare si reduceti consumul de sucuri, incurajand in acelasi timp consumul de apa.

* Pregatiti un loc in casa unde vor face temele. De asemenea, ar trebui stabilite orele de studiu si regulile privind jocuri, televiziune si electronice. Aceste reguli trebuie sa fie scrise si plasate in locul desemnat pentru a studia.

* Daca este necesar, stabiliti un sistem pentru a va incuraja copiii sa indeplineasca sarcinile scolare cu o atitudine adecvata, fara a prezenta rezistenta zilnica si lipsa de motivatie.

Care ar trebui sa fie pregatirea cu o zi inainte si in timpul primei zile de scoala?

* Mergeti la culcare devreme in ziua precedenta si dormiti de la 8 la 10 ore

* Lasati totul pregatit cu o seara inainte.

* Pregatiti un mic dejun nutritiv.

* Se prepara gustari hranitoare, aceasta exclude dulciuri, biscuiti, bomboane de ciocolata, bauturi racoritoare, sucuri indulcite si artificiale, dar include fructe, apa, suc 100% sau neindulcit, biscuiti din cereale integrale cu zahar rafinat.

* In timpul drumului spre scoala, eliminati jocurile electronice, filmele, stirile sau muzica rock pe drumul spre scoala.

* Aratati cel mai mare entuziasm, infectati-va copiii cu el. Daca percepeti inceputul claselor ca fiind o tragedie si faceti comentarii negative despre asta, nu aveti pretentia ca cel mic sa arate entuziasm pentru a se intoarce la scoala.