Cum sa oprim transpiratia in exces de sub brat

Cum sa oprim transpiratia in exces de sub brat Cum sa oprim transpiratia in exces de sub brat

Transpiratia este un mecanism natural care serveste la mentinerea homeostaziei fluidelor si electrolitilor (sodiu, potasiu si clorura) in corpul nostru. Toti oamenii sanatosi transpira, deoarece transpiratia este necesara pentru ca organismul nostru sa mentina temperatura normala.

Procesul de transpiratie se realizeaza prin glandele sudoripare sub axila. Cei cu transpiratie excesiva pot fi intimidati, mai ales in viata lor sociala, deoarece este o afectiune foarte incomoda. Pentru a controla transpiratia excesiva, este necesar sa alegeti o abordare corecta. Anumite schimbari in stilul de viata, impreuna cu utilizarea actuala si corecta a antiperspirantilor pot face diferenta.

Cum sa oprim transpiratia in exces de sub brat

Exista doua tipuri de glande sudoripare in corpul nostru: glandele sudoripare apocrine care se afla in zona axilina si glandele sudoripare care sunt imprastiate in organism si sunt mai abundente. Glandele apocrine au tendinta de a genera transpiratii excesive ca raspuns la diferiti factori:

Exercitii: Exercitiul intentionat promoveaza pierderea de lichide si electroliti prin transpiratie. De asemenea, creste temperatura corpului. In acest fel, transpiratia generata de exercitiu serveste la reducerea temperaturii corpului.

Hyperhidroza: Hyperhidroza este o boala care are simptome de transpiratie excesiva, care nu este cauzata de temperaturi ridicate sau exercitii fizice. Și afecteaza 1-3% din populatia generala. Transpiratia apare mai mult in palmele mainilor, subrat, antebrate, picioare si inghinal.

Emotii: emotii precum frica, nervozitatea, entuziasmul, anxietatea sau chiar emotiile pozitive, cum ar fi placerea excesiva, pot duce la o serie de reactii hormonale, care au ca rezultat cresterea frecventei cardiace, arderea energiei si temperatura corporala mai ridicata. In acest caz, glandele dvs. de transpiratie sunt stimulate pentru a ajuta la racirea corpului.

Excesul de transpiratie poate fi inconfortabil si jenant, deci este important sa invatati cateva modalitati de a o opri.