Cum sa obtii produse “gratis”

Cu siguranta te-a fascinat cel putin odata ideea ca ai putea castiga ceva “pe gratis”. Te-ai gandit totusi vreodata ca nimic nu e ceea ce pare si ca gratis nu e intocmai… “gratis”?

Aici puteti spune ca gresim, insa intr-adevar, obiectiv fara efort nu se poate. Nimeni nu ofera lucruri gratuite fara a avea un anumit beneficiu, exceptand acele situatii in care se fac unele campanii de voluntariat pentru oamenii neajutorati si/sau cei fara posibilitati. In rest, in linii mari, orice lucru se plateste chiar si cu minim de efort.

 

Pana si produsele pe care influencerii le primesc si le promoveaza nu sunt “gratis”. Un influencer primeste un produs spre testare drept rasplata pentru munca ulterioara pe care acestia o depun. Insa, pana la a primi “gratuit” tot felul de lucruri, toti acesti influenceri vor fi nevoiti sa investeasca din bugetul propriu sume mari de bani pentru a-si cumpara echipamentele necesare, pentru a se intretine, pentru a-si plati utilitatile etc. In consecinta, e nevoie de timp, munca si rabdare. Astfel, daca te gandeai sa devii un vlogger sau blogger de succes care sa primeasca lucruri “gratis”, afla ca acest lucru e imposibil fara sa contribui personal. Uneori poate dura ani pana sa primesti o campanie si un lucru “gratis”, iar uneori pentru cateva ore de filmat/pozat, editat etc. poti primi o punga de detergent sau un produs cosmetic la 10-20 lei, pe care sunt ferm convinsi ca oricine si le poate permite.

 

Produse “gratis” poti obtine si prin participarea la o serie de campanii care nu impun regula de a fi influencer. Exista doar cateva companii de acest gen in Romania, iar in urma completarii unor chestionare se va decide daca te potrivesti cu profilul unei anumite campanii. Cu toate astea, nici aceste campanii nu-ti ofera produse intocmai “gratis”. Ulterior vei fi nevoit sa indeplinesti o serie de reguli, sa testezi produsele, sa le faci fotografii sau filmari cat mai calitative, care de asemenea pot impune mai multe sau mai putine costuri.