Cum sa mentineti o dieta sanatoasa lucrand de acasa

Cum sa mentineti o dieta sanatoasa lucrand de acasa Cum sa mentineti o dieta sanatoasa lucrand de acasa

Știați că Ziua Mondială a Sănătății a fost pe 7 aprilie? Majoritatea oamenilor nici nu știu că există o astfel de zi!

Pandemia ne-a schimbat cu siguranță perspectiva asupra diferitelor chestiuni. A fi închis acasă în ultimele luni ne-a permis să reflectăm asupra vieții noastre și să prețuim lucrurile care sunt cu adevărat importante pentru noi. Această nouă perspectivă, într-un mod de a vorbi, ne-a schimbat viața pentru totdeauna. Deci, dacă ne-am schimbat la nivel personal, de ce să nu încercăm să ne schimbăm și la nivel fizic?

În această lună, încercați să vă dedicați timp construirii unei versiuni mai sănătoase a dvs. - o persoană care invită noi provocări și oportunități. Având în vedere această viziune, iată câteva sfaturi pentru a vă ajuta să vă îmbunătățiți sănătatea.

1. MĂNÂNCĂ ALIMENTE ADEVĂRATE

Acum nu veni la noi spunând „toată mâncarea este mâncare adevărată”. Nu. Toate alimentele nu sunt mâncare adevărată. Da, vorbim despre mormanele de junk food pe care le-ai ascuns în cămară. Ne dăm seama că închiderea acasă fără nimic de făcut este destul de plictisitoare.

Da, știm că există așa ceva ca „mâncarea plictisită”. Și da, știm că nu ați avut niciodată ocazia să vă bucurați de o gustare nesănătoasă în mijlocul unei întâlniri importante. Dar, cel mai mare avantaj pe care îl ai acum este că toate mesele tale sunt gătite acasă. Ca atare, înclinarea spre alimente hrănitoare vă va ajuta să creșteți nivelul de energie, productivitatea și vă va ajuta să vă mențineți greutatea sub control.

2. PORȚIUNI DE MESE

Îți amintești acele cursuri de știință din școala gimnazială când studiai despre dietele echilibrate? S-ar putea să fie timpul să vă adânciți în amintiri acum. Sau, o simplă căutare Google va face, de asemenea. Pentru a fi sănătos, corpul dumneavoastră are nevoie de măsurile necesare de proteine, carbohidrați, lactate și grăsimi.

Dacă vă este greu să vă dați seama cât din fiecare ar trebui să mâncați, urmați această regulă simplă. Umpleți jumătate din farfurie cu legume, un sfert cu carbohidrați, iar restul cu proteine. În fiecare masă, ar trebui să încercați să încorporați și puțin lactate. Dacă nu sunteți o persoană cu lapte, iaurtul și brânza sunt mari înlocuitori.

3. AVEȚI ORELE DE MASĂ FIXE

Doar pentru că lucrați de acasă nu înseamnă că puteți mânca oricând doriți. De fapt, pentru a rămâne sănătos, trebuie să mențineți fiecare zi ca o zi normală de lucru. Asta înseamnă că trebuie să vă asigurați că nu săriți peste mese și să luați micul dejun, prânzul și cina la momentul potrivit. Și nu uitați, fără mâncare după ora 21:00.

Dacă lucrați între orele 9:00 și 17:00 în fiecare zi, decalajele dintre mese pot fi destul de lungi. Ca atare, este recomandat să păstrați câteva gustări pentru dvs. Unele opțiuni sănătoase de gustare includ nuci, fructe și articole fierte sau aburite.