Cum sa iti faci un CV cat mai bun dupa absolvirea scolii

Cum sa iti faci un CV cat mai bun dupa absolvirea scolii Cum sa iti faci un CV cat mai bun dupa absolvirea scolii

O mulțime de posturi de muncă necesită un fel de experiență pentru ca un candidat să fie luat în considerare. 

Aceasta este o veste proastă pentru mulți solicitanți de locuri de muncă care tocmai au absolvit facultatea și s-ar putea să nu fi avut încă un loc de muncă.

Dacă vă confruntați cu o dilemă similară, nu vă faceți griji. 

Puteți impresiona în continuare potențialii angajatori cu un CV rar, atâta timp cât includeți acest lucru în cerere.

Potrivit recrutorului Lionbridge Technologies, Mike Ruggiero, este important să ai referințe profesionale sau să le poți obține rapid. Acestea i-ar ajuta să afle mai multe despre tine ca persoană și ca solicitant, altele decât ceea ce ai pus în CV-ul tău.

Referințele de la oameni care au lucrat cu dvs. în trecut ar arăta lumina asupra eticii și abilităților dvs. în care excelați.

Deci, cui ar trebui să cereți referințe? Poate fi cu adevărat oricine, atâta timp cât vă poate garanta abilitățile.

Poate fi unul sau doi dintre profesorii tăi de la facultate, un antrenor sau un fost șef pe care l-ai avut în timpul unui loc de muncă de vară. Asigurați-vă că persoana pe care o întrebați a avut de fapt o experiență de tip profesional.

Acestea fiind spuse, nu faceți greșeala de a folosi un membru al familiei sau un vecin ca referință, așa cum au făcut mulți alții.

Dacă nu sunteți sigur de ce fel de referințe caută un manager de angajare, le puteți întreba direct. De exemplu, a avea unul de la un fost antrenor ar fi minunat dacă ar fi interesați să știe cât de bine puteți lucra cu o echipă.

Potrivit lui Ruggiero, recrutorii iubesc candidații care erau jucători sportivi, deoarece tind să fie dedicați și au capacitatea de a rămâne concentrat pe antrenament.

n funcție de relația dvs. actuală cu persoana respectivă, îi puteți cere referințe personal, la telefon sau prin e-mail. Asigură-te că ei îți amintesc mai întâi de tine și apoi fii sincer în legătură cu ce ai nevoie.

Fii respectuos cu privire la cererea ta și întreabă-i dacă pot rezerva cinci minute pentru a-ți oferi un loc de muncă potențial, deoarece sunt foarte respectați în industria lor. Ruggiero recomandă această abordare deoarece oferă omului un compliment, respectând totodată timpul.

Rețineți însă că este posibil ca unele dintre persoanele pe care le contactați să fie ocupate și să nu vă poată contacta imediat. Le puteți urmări, dar asigurați-vă că aveți grijă și le mulțumiți în fiecare etapă a procesului.