Cum sa iti creasca increderea in tine

Multe dintre fete, dar si baieti, au o problema foarte grava, si anume lipsa increderii in sine. Aceasta influenteaza modul in care ne comportam in societate, modul in care ne imbracam si poate chiar cum vorbim.

Din fericire, aceasta problema poate fi rezolvata, daca ii acordam destul de multa atentie. Mai jos urmeaza o lista cu lucruri pe care o fata, sau un baiat, le poate face pentru a isi creste increderea de sine.

1.       Priveste-te in oglinda si gaseste-ti atat calitatile, cat si defectele.  Odata ce ai terminat, incearca sa te complimentezi, cu voce tare, si sa crezi ceea ce spui. In cazul defectelor, trebuie sa inveti sa le accepti. Atunci cand o persoana este constienta de defectele pe care le are este mai increzatoare. Totusi, lucrurile pe care unii oameni le vad ca pe niste defecte, alti oameni le considera calitati.

2.       Accepta un compliment atunci cand ti se face unul. Asta nu inseamna ca esti arogant sau narcisist, ci pur si simplu apreciezi. Mutumeste-i persoanei care ti-a spus ceva frumos si zambeste-i, iar daca nu simti sa ii intorci inapoi vorbele, nu o face. Nu trebuie sa complimentezi pe cineva doar pentru ca te simti dator.

3.       Acorda-ti mai multa atentie. Mergi la sala daca asta crezi ca te va ajuta, tunde-te, vopseste-ti parul, fa-ti manichiura sau pedichiura, da-te cu crema, machiaza-te. Ai grija de tine asa cum iti place si asta te va ajuta enorm de mult.

4.       Imbraca-te cu haine care sa te avantajeze si in care te simti comod. Atunci cand atitudinea ta este una increzatoare, si lumea din jurul tau te vede altfel.

5.       Citeste. Chiar daca suna ciudat, cititul iti poate da incredere in tine. Iti dezvolta vocabularul si cultura generala, astfel ca mereu vei avea cuvintele la tine si vei sti sa raspunzi inteligent.

6.       Iesi mai des in oras, plimba-te. Probabil vei cunoaste locuri noi, persoane noi, si vei invata sa controlezi anumite situatii, ceea ce te va face mai increzator.

Aceste sfaturi te pot ajuta sa iti redobandesti increderea in tine si sa fii stapan pe propria persoana. Increderea este cheia in orice situatie, de aceea este bine ca oamenii sa aiba incredere in ei mereu.  In momentul in care cineva se simte bine in pielea lui si este mandru de cine este, ii face si pe ceilalti din jurul lui sa se simta la fel de bine.