Cum sa ingrijesti labutele cainelui de companie

  • Miercuri, 29 Ianuarie 2020
  • Animale
Cum sa ingrijesti labutele cainelui de companie Cum sa ingrijesti labutele cainelui de companie

Majoritatea cainilor se bucura sa alerge prin casa, in curte sau in parc. Pe scurt, ei petrec mult timp in picioare.

Pernutele cainelui functioneaza ca niste tampoane pe picioare si ajuta la asigurarea protectiei, modul in care pantofii va protejeaza picioarele. Pernutele moi ale labei protejeaza oasele si articulatiile ca amortizoarele in timpul mersului pe jos sau al altor miscari. De asemenea, pernutele ofera protectie in conditii meteorologice extreme sau in timpul mersului pe teren accidentat.

Pentru ca pernutele sunt fabricate din tesut viu, ele sunt predispuse la taieturi, fragmente si alte raniri. Este important sa examinati cu atentie labele prietenului dvs. canin din cand in cand. Detectarea precoce a oricarei probleme poate reduce suferinta si durerea pentru animalul dvs. de companie.

Multe dintre sfaturile enumerate mai jos vor contribui, de asemenea, la crearea unei legaturi puternice intre dvs. si animalul dvs. de companie, in timp ce lucrati direct pe labele sale.

Iata cateva sfaturi utile pentru a avea grija de labele cainelui.

1. Taiati unghiile Unghiile animalului dvs. de companie ar trebui abia sa atinga terenul atunci cand merge pe jos. Deci, daca auziti o multime de clicuri atunci cand cainele dvs. merge pe suprafete dure, este timpul pentru taierea unghiilor.

2. Indreptati parul de pe labute La caini, parul se poate dezvolta intre pernutele de pe labe, ca o forma de protectie. Dar, uneori, cand acest par devine mai lung, el devine usor mat si o capcana pentru murdarie, zapada si gheata.

3. Hidratati pernutele Desi este important sa aveti grija de dintii, este la fel de important sa hidratati labele cainelui. Pernutele cainelui se pot sparge si sangera daca se prea usuca si problema poate fi cu adevarat dureroasa pentru animalul de companie. Crapaturile de pe placute cresc, de asemenea, riscul unei infectii.

4. Masati labutele Asa cum masajul este bun pentru sanatatea dvs., poate beneficia si animalul dvs. de companie.

5. Verificati cu regularitate labutele In calitate de proprietar responsabil, este datoria dvs. sa aveti grija de pielea si blana cainelui dvs. si sa verificati si labutele prietenului dvs. canin. Deoarece pernutele sunt moi si flexibile in natura, este usor ca obiectele mici sa se blocheze in ele sau intre ele.