Cum sa incurajezi copii sa economiseasca bani

Cum sa incurajezi copii sa economiseasca bani Cum sa incurajezi copii sa economiseasca bani

În calitate de părinți, vrem să îi încurajăm pe copiii noștri să economisească cât sunt încă tineri. Am știut cu cât începem să economisim mai devreme, cu atât mai mulți bani putem acumula și crește pentru următorii câțiva ani datorită puterii de dobândire compusă.

Dar cu alocația lunară ridicată a copiilor noștri, cumpărăturile spate-în-spate și tentația de a transporta numerar, încurajându-i să economisească bani poate fi o provocare. Cum îi puteți încuraja să-și dezvolte obiceiul de a economisi? Consilierii financiari recomandă crearea unei alocații digitale pentru aceștia.

Conform aplicației de urmărire a alocațiilor RoosterMoney , majoritatea copiilor cu vârste cuprinse între 4-14 ani primesc în medie o alocație de 454 USD începând cu 2017, în plus față de cadourile în numerar pe care le primesc de la zilele de naștere sau de sărbători. Copiii medii pot primi o indemnizație de a lua acasă în jur de 8,74 USD pe săptămână.

Cu toate acestea, potrivit CEO-ului RoosterMoney, William Carmichael, părinților le este greu să explice în zilele noastre importanța economisirii de bani copiilor lor folosind pușculițe tradiționale sau numerar, mai ales că noua generație trăiește acum în economia digitală și fără numerar. În loc să-i învețe în mod tradițional, Carmichael încurajează să-i înveți pe copiii tăi cum să economisească prin mijloace digitale.

Potrivit lui Paul Golden de la National Endowment for Financial Education , poate fi dificil pentru un copil să înțeleagă importanța economisirii atunci când își văd părinții glisându-și cardurile de credit ori de câte ori merg la magazine. Întrucât majoritatea copiilor își privesc părinții și le urmează urmele, tu ca părinte ar trebui să fii tu cel care dă un exemplu. Golden spune că vă puteți învăța copiii cum să meargă la bancomat sau să gliseze un card de credit atunci când au nevoie de bani pentru a cumpăra articole de primă necesitate, apoi îi învățați cum să păstreze chitanțele pentru a-și verifica activitățile de cheltuieli.

Apoi, îi puteți învăța pe copii să le introducă în aplicațiile de urmărire a monedei digitale pentru a-i ajuta să își monitorizeze banii. De asemenea, puteți utiliza aplicația FamZoo pentru a trimite un mesaj de memento text copiilor dvs. înainte de a cumpăra ceva.

Dacă doriți o metodă mai strictă pentru a disciplina cheltuielile copiilor dvs., puteți descărca și aplicația Părinți conform Golden. Această aplicație necesită copiilor să obțină permisiunea părinților înainte de a-și putea folosi banii pentru a cumpăra ceva.

Potrivit Golden, puteți încuraja copiii noștri să economisească recompensându-i pentru economisire și poate fi tradițional, modern sau o combinație a ambelor metode. De exemplu, îți poți recompensa copilul pentru că a economisit oferindu-le bani în plus, acordându-i lista de dorințe sau cumpărând lucrurile pe care le-au așteptat. În afară de asta, aplicațiile de monedă digitală, cum ar fi RoosterMoney, oferă, de asemenea, o rată a dobânzii implicite de 9% pe baza banilor pe care le-au economisit.

Copiii tăi vor fi surprinși să vadă cât de mult pot crește banii lor, încurajându-i astfel să economisească în continuare. Mai mult, asigurați-vă că le spuneți copiilor cum nu vor obține acele rate mari ale dobânzii la banii lor dacă le depun la bănci. Cel puțin copiii tăi vor avea ceva de așteptat cu nerăbdare. Puteți seta notificarea în aplicația dvs. FamZoo pentru a vă informa copiii ori de câte ori primesc returnările lor.

Potrivit Golden, ar trebui să vă învățați și copiii cum să fie responsabili atunci când au datorii. Pe cât posibil, nu-și plăti datoriile (dacă nu este necesar) și practică obiceiul de a cere plăți (și invers).

Acest lucru vă va ajuta copiii să-și dea seama de importanța banilor și de modul în care ar trebui plătite datoriile. Datoriile sunt poveri financiare pe care trebuie să le rambursăm, la urma urmei. Acest lucru vă va ajuta, de asemenea, copiii să facă o pauză pentru un timp și să se gândească de două ori înainte de a beneficia de o datorie. Golden adaugă că a fi un debitor responsabil îi ajută și pe copii să reducă la minim cumpărăturile impulsive pe măsură ce își realinează obiectivele și prioritățile financiare. De asemenea, îi va ajuta să își identifice nevoile și dorințele.