Cum să începeți să investiți în criptomonede

Când învățați cum să începeți să investiți în criptomonede, este important să înțelegeți riscurile. În timp ce majoritatea investitorilor caută un profit constant, riscul de a pierde bani este prea mare pentru un începător. Există mai multe modalități de a minimiza acest risc, inclusiv cercetarea schimburilor înainte de a lua o decizie. În plus, ar trebui să învățați cum să cronometrați piața, ceea ce poate duce la profituri mari. Mulți investitori se îndreaptă către schimburi care oferă platforme prietenoase pentru începători, cum ar fi Coinbase sau Gemini. Brokerii mai noi, cum ar fi Robinhood și SoFi, acceptă și tranzacționarea cu criptomonede.

Înainte de a investi în criptomonede, este important să vă asigurați că situația dvs. financiară este în regulă. Este imperativ să aveți un fond de urgență suficient, datorii gestionabile și un portofoliu diversificat. Deși cripto poate face parte din portofoliul dvs. general, este important să rețineți că puteți pierde bani din investiție. Scopul este de a crește rentabilitatea globală prin diversificarea investițiilor. Mai jos sunt cinci pași de urmat înainte de a începe să investești în criptomonede.

Înainte de a investi în criptomonede, trebuie să vă decideți asupra companiei cu care veți lucra. O idee bună este să alegeți un schimb care vă permite să tranzacționați pe scară largă și să obțineți un venit pasiv. Dacă doriți să vă reduceți riscul, cel mai bine este să începeți cu monede cunoscute precum bitcoin sau litecoin. Este popular și are comisioane mici și viteze rapide de tranzacție. Odată ce ați ales compania pe care o veți folosi, următorul pas este să selectați un schimb de criptomonede.

Odată ce aveți toate aceste lucruri în ordine, sunteți gata să începeți cu investițiile dvs. cripto. Înainte de a lua orice decizie, ar trebui să aveți un portofoliu bine diversificat și un fond de urgență. În acest fel, veți putea crește rentabilitatea globală a investiției dvs. În plus, ar trebui să fii cu ochii pe acești cinci pași suplimentari. Dacă ai făcut aceste pregătiri, vei avea șanse mari să faci bani.

Odată ce ai o idee bună despre riscurile implicate de investițiile cripto, vei dori să știi în ce altcoin să investești. Experții recomandă să investești în Bitcoin sau Ethereum, deoarece acestea au cele mai multe istorice, dar poți cumpăra și alte tipuri de altcoins care sunt mai utilizate pe scară largă. În plus, veți dori să luați în considerare intervalul de timp și obiectivele financiare. Unii oameni investesc în criptomonede doar pentru speculații, în timp ce alții sunt doar interesați să-și maximizeze profiturile.

Odată ce v-ați hotărât asupra tipului de criptomonedă în care doriți să investiți, următorul pas este alegerea unei platforme. O platformă bună de investiții în criptomonede ar trebui să ofere o serie de opțiuni, de la investitori începători la cei avansați. Unele dintre cele mai populare platforme, cum ar fi Coinbase, vă vor ajuta să luați o decizie. De asemenea, veți dori să știți care este intervalul de timp pentru a face investiții în criptomonede. Apoi, puteți decide în ce altcoin să investiți.