Cum sa finalizezi un puzzle de 1.000 de piese?

  • Luni, 9 Mai 2022
  • Familie
  • Publicat de
Sfaturi despre cum se poate rezolva un puzzle de 1000 de piese Sfaturi despre cum se poate rezolva un puzzle de 1000 de piese

Sfaturi pentru a finaliza un puzzle de 1.000 de piese

Mulți oameni se bucură de sentimentul de a se arunca într-un puzzle cu număr mai mic de piese, rezolvând probleme și conectând piesele pe parcurs.

Cu toate acestea, utilizarea acestei metode la un puzzle cu număr mai mare de piese nu va aduce decât frustrare.

Ne plac provocările, nu sarcinile aparent imposibile.

Puzzle-urile de 1.000 de piese reprezintă un zid pe care instinctul bucată cu bucată nu îl poate escalada.

În loc să abordați puzzle-ul dintr-o dată, împărțirea acestuia într-o serie de sarcini ușor de gestionat vă va menține creierul angajat și va permite un progres constant.

Mai jos vă prezentăm o serie de trucuri pentru a finaliza un puzzle de 1.000 de piese.

Înainte de a scoate piesele, trebuie să configurați un spațiu de lucru pentru un puzzle de această dimensiune. Notați dimensiunile puzzle-ului pe care îl creați și eliberați o suprafață plană unde nu veți fi deranjat.

Nu vreți să începeți un puzzle și să vă dați seama la jumătatea drumului că trebuie să vă mutați ca să faceți loc pentru jucării de copii.

Deschideți puzzle-ul și întoarceți fiecare piesă cu imaginea în sus. Acest lucru poate părea plictisitor, dar pregătește fiecare pas următor și va reduce timpul total de lucru al puzzle-ului dumneavoastră.

Din nou, nu vă grăbiți să potriviți piesele între ele - probabilitatea de a găsi piesele potrivite este mică. În plus, nu începeți imediat de la un colț sau o margine.

Scopul strategiei noastre de puzzle de 1.000 de piese este de a maximiza întotdeauna numărul de indicii și de a minimiza numărul de opțiuni.

Sortați-vă piesele după culoare și model. Acestea sunt cele mai ușor de distins și oferă o modalitate de a împărți puzzle-ul într-o serie de sub-tarife ușor de gestionat. De asemenea, puneți deoparte piesele de colț și de margine.

Împărțiți-vă grămezile în colecții mai mici de piese în funcție de numărul de file și spații libere. Cu acestea definite, puteți minimiza și mai mult numărul de opțiuni pentru fiecare conexiune pe măsură ce avansați.

Mulți oameni preferă să creeze mai întâi marginea puzzle-ului lor.

Acest lucru vă permite să vă definiți mai bine spațiul de lucru și să vizualizați scara fiecărei secțiuni.

Apoi, începeți să lucrați prin grămezile dvs. segmentate. Începeți cu piesele care au caracteristici cu contrast ridicat pe care le puteți corela mai ușor.

Unele dintre secțiunile mai lipsite de caracteristici ale puzzle-ului - cum ar fi cerul, un lac sau un câmp - pot fi lăsate pentru mai târziu.

Când aveți câteva grupuri mici create din piese cu contrast ridicat, începeți să le extindeți spre exterior.

Dacă sunteți o persoană vizuală, vă poate ajuta să plasați clusterele acolo unde s-ar afla în cadrul puzzle-ului. De asemenea, puteți profita de acest moment pentru a vă conecta clusterele la granița pe care ați creat-o.

Aceasta poate fi cea mai dificilă sau frustrantă parte a procesului de puzzle, deoarece numărul de indicii a scăzut. Mai presus de orice, nu renunțați! Când sunteți obosit sau plictisit, luați o pauză. Puzzle-ul ar trebui să fie provocator, dar nu stresant.

O perspectivă nouă într-o altă zi vă poate ajuta să găsiți ceva ce v-a scăpat.