Cum sa faci fotografii de calitate

 

Cine nu-si doreste fotografii cu cadre parca desprinse din revista?

Fie ca esti un simplu amator/amatoare de fotografie, care-si doreste poze de calitate si atractive pentru a fi postate in Social Media, fie ca ti se pare un domeniu extrem de interesant si iti doresti sa faci o meserie din asta sau sa te informezi mai mult, poti reusi sa-ti duci scopul la indeplinire daca tii cont de o serie de caracteristici.

 

De ce aspecte trebuie sa tii cont pentru a putea face fotografii de calitate

 

Ca sa faci fotografii de calitate este foarte important intai, si intai, sa cunosti unghiurile de fotografiere. In corelatie cu obiectul central al fotografiei (un obiect, o persoana, un peisaj etc), trebuie sa stabilesti cu atentie cel mai bun unghi a capturii. Spre exemplu, o persoana cu un nas alungit poate fi surprinsa mai bine in cadrul unui portret daca o fotografiezi din laterala.

 

Extrem de importanta in realizarea unei fotografii de calitate este lumina. Si, daca e sa ne raportam la acest aspect, lumina naturala poate face adevarate minuni atunci cand vorbim de portrete, imagini de produs etc. Uneori poti corela lumina naturala cu cea artificiala, alteori, in lipsa luminii naturale, vei avea nevoie de un fundal plin cu lumini care sa-ti asigure o viziune cat mai clara asupra obiectului, fara a exagera in acelasi timp.

De asemenea, cand vine vorba de lumina, ar trebui sa te feresti sa ei cadre direct in lumina soarelui sa sa fotografiezi din unghiul in care acesta reflecta asupra obiectului si ascunde detalii pretioase. Alege sa-ti faci o idee de ansamblu asupra rezultatului miscandu-te in jurul obiectului, luand mai multe cadre diferite si la diferite distante focale.

 

Camera poate fi si ea un lucru foarte important, insa exista situatii in care poti face fotografii de calitate si cu ajutorul unor camere simple, de telefon, la preturi foarte accesibile. Daca nu intentionezi sa faci din asta o meserie, cand cel mai recomandat e sa apelezi la cursurile de formare, cunoscand trucurile si modul de a fotografia cadrele in diferite ipostaze, poti reusi sa faci poze excelente chiar si cu o camera low-budget.